Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Οι δορυφορικές φωτογραφίες των Ρώσων για την κατάρριψη του Boeing [ΒΙΝΤΕΟ]

Yποστηρίζουν ότι αποδεικνύεται η ενοχή των Ουκρανών

Σκληρό γεωπολιτικό πόκερ, αδιαφορώντας για τις ψυχές των 298 νεκρών της μοιραίας πτήσης 17 και των συγγενών τους, που ζητούν δικαιοσύνη...



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό Αντρέι Καρτπόλοφ έχει καταγράψει την πτήση ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μοιραίου μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων.

Η παρουσία του ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους μπορεί να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τον Καρτπόλοφ, από λήψεις που έγιναν από το Ρωσικό κέντρο Ροστόφ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό την στιγμή της συντριβής του Boeing ένας αμερικανικός δορυφόρος πετούσε πάνω από την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προέτρεψε τις ΗΠΑ να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες από το διάστημα και όλα τα δεδομένα που καταγράφηκαν.
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε σχετικές φωτογραφίες από τις 14 Ιουλίου, με τα ουκρανικά ραντάρ, τα συστήματα αεράμυνας, έναν εκτοξευτήρα TELAR και περίπου 60 βοηθητικά στρατιωτικά οχήματα και τέντες, που όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, βρίσκονταν 5 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Ντονέτσκ. Άλλη φωτογραφία στις 17 Ιουλίου φέρεται να δείχνει την μετακίνηση των πυραύλων, 50 χιλιόμετρα νότια του Ντονέτσκ.

"Απ’ όσο γνωρίζουμε οι Ουκρανοί διαθέτουν 3 ή 4 πυραυλικά συστήματα εξοπλισμένα με BUK, τα οποία έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Ντονέτσκ, κοντά στο σημείο της συντριβής. Αυτό το σύστημα έχει δυνατότητα να πλήξει στόχους σε εμβέλεια 35 χιλιομέτρων ή σε ύψος 22 χιλιομέτρων. Ποιος ήταν ο σκοπός ανάπτυξης τέτοιου μεγάλου αντιαεροπορικού συστήματος κοντά στο Ντονέτσκ;" είπε ο Ρώσος υπουργός και παρουσίασε τις φωτογραφίες, στις οποίες σχολίασε σχετικά.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που παρουσίασε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας:
Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17
Τα ρωσικά συστήματα παρακολούθησης έδειξαν ότι υπήρχαν ουκρανικά μαχητικά SU-25, με πορεία προσέγγισης του Μαλαισιανού boeing. Τα μαχητικά ήταν σε απόσταση 3 έως 5 χιλιόμετρα μακριά από το Μαλαισιανό αεροπλάνο. Τα μαχητικά μπορούν να πετάξουν σε ύψος 10 χλμ για μικρό χρονικό διάστημα. Είναι εφοδιασμένα με πυραύλους R-60 αέρος – αέρος, που είναι ικανά να «κλειδώσουν» και να καταρρίψουν στόχους σε ακτίνα 12 χιλιομέτρων.

Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17
Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17
Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17
Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17
Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17
Μαχητικό SU-25 - Boeing 777 - Πτήση ΜΗ17

"Έχουμε ερωτήσεις για τους συναδέλφους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμερικανοί αξιωματικοί ισχυρίζονται ότι έχουν δορυφορικές εικόνες που αποδεικνύουν ότι το Μαλαισιανό αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από παραστρατιωτικούς. Όμως, κανείς δεν μας έχει δείξει αυτές τις φωτογραφίες κι απ’ όσο γνωρίζουμε υπήρχε ένας αμερικανός δορυφόρος πάνω από την ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου, μεταξύ 17.06 και 17.21 ώρα Μόσχας. Πρόκειται για πειραματικό δορυφόρο σχεδιασμένος να εντοπίζει και να καταγράφει εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Εάν οι αμερικανοί συνάδελφοι έχουν φωτογραφίες θα πρέπει να τις δημοσιεύσουν και να εξεταστούν λεπτομερώς από διεθνείς ειδικούς" ανέφερε αμέσως μετά την παρουσίαση των ντοκουμέντων για να ολοκληρώσει την συνέντευξή του λέγοντας:

" Τέτοιο πυραυλικό σύστημα ελεγχόταν από τους Ουκρανούς στις 17 Ιουλίου. Αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Πού ήταν το πεδίο εκτόξευσης; Πού μεταφέρθηκε; Πού είναι αυτή τη στιγμή; Γιατί κάποιοι από τους πυραύλους λείπουν και πότε εκτοξεύθηκε τελευταία φορά πύραυλος από αυτό;"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.