Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Οι άξονες της ομιλίας Σαμαρά στη ΔΕΘ

Τι δεσμεύσεις θα αναλάβει ο πρωθυπουργός!!!
Μια ομιλία με ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό συμβολισμό που θα σηματοδοτεί την είσοδο της Ελλάδας σε μια νέα εποχή, όπου τα...


 μνημόνια θα αποτελούν παρελθόν, σχεδιάζει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ.

Στην ομιλία του - σταθμό, ο Σαμαράς θα επισημάνει την αλλαγή σελίδας στις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Δύο εβδομάδες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός «χτίζει» τους τρεις βασικούς άξονες που θα αποτελούν τη βασική δομή της ομιλίας του και οι οποίοι θα περιγράφουν το καινούριο εθνικό αφήγημα που θέλει να παρουσιάσει για τη «Νέα Ελλάδα». Άλλωστε όπως έχει διευκρινίσει πολλές φορές σε συνομιλητές του, το όνομα αυτό δεν αφορά τη ΝΔ, αλλά «ένα όραμα ελπίδας που χωράει όλους τους δημιουργικούς Έλληνες, ότι κι αν πίστευαν κάποτε».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρώτος άξονας στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς θα περιλαμβάνει τα όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο, αλλά και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων. Την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα όταν ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία της κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2012 και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, λίγο πριν την ανεξαρτητοποίησή της από τους δανειστές και τα μνημόνια.

Στο σημείο αυτό ξεκινά ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του πρωθυπουργού που θα πρόκειται επί της ουσίας για τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιάσει για την Ελλάδα μετά την εποχή των μνημονίων. Ο χάρτης αυτός θα προβλέπει τόσο τα βήματα για τη σταδιακή φοροελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων, όσο και τα βήματα για την αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα, με την πλήρη επιστροφή της στην «κανονικότητα» και την χρηματοδότησή της από τις αγορές.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η προσπάθεια που έχει για τελική έξοδο από την κρίση, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει σταθερότητα, στη χώρα πολιτική, οικονομική και κοινωνική. Άλλωστε, αναμένεται να πει πως «η Επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την Οικονομία, αλλά αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες και το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους».

Και γύρω από το θέμα της επανεκκίνησης «κλειδώνει» ο τρίτος άξονας της ομιλίας του πρωθυπουργού που θα αναφέρεται στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θέλει να εφαρμόσει για τη χώρα και στο νέο εθνικό αφήγημα για την «Ελλάδα του 2021». Ο κ. Σαμαράς είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη φάση κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ του 2011, δέκα μήνες πριν αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

«Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ!», είχε πει τότε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς κλείνοντας την ομιλία του.

Φέτος, μετά από τρία χρόνια ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι εξελίξεις του επιτρέπουν να κάνει αυτό το αφήγημα πιο συγκεκριμένο και πιο χειροπιαστό, καθώς οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί. Υπό τα δεδομένα αυτά κλείνοντας την ομιλία του αναμένεται να στείλει μήνυμα πανστρατιάς για τη «Νέα Ελλάδα» όπως είχε κάνει τότε: «Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι’ αυτό, καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες... Όλους! Και τον καθένα ξεχωριστά!»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.