Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ρίγη Συγκίνησης. Σπάνιο βίντεο από τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ βγαίνει στην επιφάνεια [ΒΙΝΤΕΟ]

O Tάσος Iσαάκ, 24 ετών τότε συμμετείχε στην πορεία των μοτοσυκλετιστών που κατέληξε στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Στην προσπάθεια του να...
βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς, μέχρις ότου αυτός εξέπνευσε. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, τα οποία ήταν παρόντα στην σκηνή, επέλεξαν να μην επέμβουν.
Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Tο άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου, όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία.
tassos isaak stefani
Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του 2ου άρθρου της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή δεν προχώρησε σε ενέργειες για την εύρεση των ενόχων. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Ισαάκ.
fsf
Το σπάνιο αυτό βίντεο αφορά τις ημέρες που ακολούθησαν την άγρια δολοφονία, το τρισάγιο και την κηδεία του αδικοχαμένου νέου αλλά και τις εκδηλώσεις τιμής που έγιναν σε ένα κλίμα που ήταν τόσο φορτισμένο που αν κανείς δεν το έζησε, δεν μπορεί να καταλάβει.



Το υλικό ανήκει στον Έλληνα δημοσιογράφο και σήμερα υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.