ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700 μόρια.
Οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τα στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων τονίζουν στο «Έθνος» ότι με δεδομένο πω οι περισσότεροι αριστούχοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης επιλέγουν σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, οι υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές Σχολές θα έχουν απογείωση στις βάσεις και κυρίως αυτές των Πολιτικών Μηχανικών, για να ακολουθήσουν τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικές, με κάπως λιγότερα μόρια παραπάνω.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα περισσότερο τυχεροί θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι θα δουν τις βάσεις των σχολών που τους ενδιαφέρουν να παρουσιάζουν άνοδο μέχρι 205 μόρια ακόμα και αν πρόκειται για τις Νομικές Σχολές.
Πάντως, αυτοί που στοχεύουν σε Σχολές κοντά στα 16.000 μόρια πρέπει να είναι περισσότερο αισιόδοξοι ότι η άνοδος των μορίων δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πρόκειται δηλαδή, για σχολές όπως της Ιστορίας, των Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής Επιστήμης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ΜΜΕ, κ.ά.
Σχετικά με τις Ιατρικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να σπάσουν το «φράγμα» και να κινηθούν μάλλον στα επίπεδα του 2012, δηλαδή πάνω από 19.000 μόρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.