Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Χορστ Ράιχενμπαχ: Νέα χρηματοδοτικά «όπλα» στήριξης των μικρομεσαίων

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».

Την πεποίθηση ότι «θα υπήρχε πράγματι νόημα» να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ για τη...


 μείωση του κόστους χρηματοδότησης των μμε εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη στη «Ν» ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος προαναγγέλλει την παρουσίαση έκθεσης με περισσότερες από 50 δράσεις πολιτικής για τις μμε.

Αύριο θα παρουσιαστούν από την Task Force, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι εκπροσωπούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΚΕΕΕ, ΣΕΤΕ), οριζόντιες προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και οι οποίες αφορούν τη φορολογία, τον ανταγωνισμό, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τις συμβουλευτικές δομές, την καινοτομία και την ομαδοποίηση δομών, την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τις δομές που υποστηρίζουν τη διεθνοποίηση προϊόντων, το ασφαλιστικό, τις υποδομές και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, τοποθετούμενος στη «Ν» αναφορικά με το ζήτημα της υψηλής φορολόγησης, δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για την προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών «στο μέλλον» και «με την προϋπόθεση» ότι παράλληλα εξυπηρετούν τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους. Ευρύτερα, σημειώνει ότι οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να στοχεύουν στην ενθάρρυνση των σωστών επενδύσεων «τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών», προσθέτοντας ότι οι τομείς που χρήζουν υποστήριξης είναι η χρηματοδότηση υποδομών, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.