Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πονοκέφαλος για το Μαξίμου οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της Ν.Δ.


Εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου και  «ξεδίπλωσε» το κοστολογημένο, όπως λένε συνεργάτες του, κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, ο πολιτικός κόσμος τη χώρας, όπως σημειώνει κυβερνητικός βουλευτής, συμπεριφέρεται «σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο»...


 και οι κυβερνητικές δηλώσεις, ακόμη και για εξάντληση της τετραετίας - αν υπερβεί τον προεδρικό σκόπελο - «δεν φαίνεται να πείθουν άλλους εντός και εκτός συνόρων».
Για τον ίδιο βουλευτή «το τελευταίο διάστημα ξαναθυμηθήκαμε το εύστοχο απόφθεγμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή: ‘‘έξω πάμε καλά’’».
Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε B από B-, από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι για την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας έχουν αμβλυνθεί, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Αλλά για να έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη του πραγματικού και του ονομαστικού ΑΕΠ της χώρας», όπως σημειώνει και ο οίκος αξιολόγησης, «χρειάζεται σταθερό πολιτικό περιβάλλον και επιμονή στη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας», όπως τονίζουν, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Το άγχος της κάλπης και οι «αντάρτες»
Ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι, εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., που «ζουν με το άγχος της κάλπης».
Για παράδειγμα, μετά την ψήφιση, την Πέμπτη, των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ ήρθε η ερώτηση - αίτηση 62 «γαλάζιων» βουλευτών(30 εξ αυτών εκλέγονται σε αγροτικούς νομούς) για την ακύρωση εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την παρακράτηση αποζημιώσεων ή επιδοτήσεων από αγρότες που οφείλουν στον ΟΓΑ.
Πρόκειται για διάταξη που οι ίδιοι βουλευτές είχαν εγκρίνει πριν μερικούς μήνες στη Βουλή.
Πρόκειται για την υποπαράγραφο ΙΑ2 του νόμου Ν. 4254/2014, η οποία υποχρεώνει τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. να στέλνει τα αρχεία των δικαιούχων προς πληρωμή παραγωγών στην ανώνυμη εταιρεία του υπουργείου Εργασίας, Η.ΔΙ.Κ.Α, προκειμένου να παρακρατά τις οφειλές των ασφαλισμένων. Την έχει υπογράψει ο υπουργός Εργασίας, όχι όμως και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τζιτζικώστας
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση, το πρωί στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Μ. Ταμήλου (ενός εκ των 62), ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της προβολής της ομιλίας του κ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ, δήλωσε ότι «εφ’ όσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζητά, έπρεπε να το δείξει», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν αποτελεί εύσημο για τη δημοκρατία μας να στερείται η προβολή των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Γκρίνια υπάρχει και για εκείνους στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που συμβούλεψαν τον κ. Σαμαρά να μην συναντηθεί στη ΔΕΘ με τον αιρετό εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Κίνηση που σύμφωνα με ορισμένα γαλάζια στελέχη «έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας», ο οποίος φυσικά έσπευσε να συναντηθεί με τον κ. Τζιτζικώστα.
Το Μαξίμου επί του παρόντος παρακολουθεί και αναζητεί τρόπο συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ενώ συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν ότι «δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις».
«Οι βουλευτές θα ενημερωθούν για την κρισιμότητα των επομένων δύο μηνών τον στον κατάλληλο χρόνο και τόπο», καταλήγουν. Όσο για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι σίγουροι ότι «θα καταδείξουν για μία ακόμη φορά την ακατάσχετη και επικίνδυνη για την χώρα παροχολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.