Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Μόνο... Ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε [video]

Κρεσέντο παροχολογίας από τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεπέρασε ακόμη και τους πιο φαντασμένους επικριτές του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης του προγράμματός του στη ΔΕΘ. Ούτε κι οι πιο μετριοπαθείς πολιτικοί συντάκτες και αναλυτές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους...



Προϋπόθεση για την κοινωνική σωτηρία της χώρας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, την άμεση αλλαγή της κυβέρνησης και την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε άμεση προσφυγή στην κάλπη, και νωπή λαϊκή εντολή, με στόχο την αυτοδυναμία, παρουσιάζοντας την «κοστολογημένη» πρόταση του κόμματος για την οικονομία και την κοινωνία κατά την ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

«Ο κ. Σαμαράς είναι ακατάλληλος να διαπραγματευτεί, γιατί ακούει και υπακούει την κυρία Μέρκελ. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαπραγματευτεί λύση για το χρέος. Γι’ αυτό ζητάμε τώρα εκλογές, όχι γιατί θέλουμε να κυβερνήσουμε, αλλά γιατί ο λαός δεν μπορεί να περιμένει και να υπομένει άλλο αυτό το μαρτύριο. Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και κάπου εκεί άρχισε να μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις! Επιγραμματικά υποσχέθηκε:

- Κρατικοποίηση του ΤΧΣ
- Κατάργηση ΕΝΦΙΑ
- Κατώτατος μισθός 751 ευρώ
- Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά
- Επιστροφή Δώρου Χριστουγέννων
- Ρύθμιση οφειλών σε 84 δόσεις
- Κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
- Σεισάχθεια για τα «κόκκινα δάνεια»
- 300.000 θέσεις εργασίας
- Αφορολόγητο 12.000 ευρώ





Βέβαια, θα αδικούσαμε τον κύριο Τσίπρα εάν δεν αναφέραμε την υπόσχεσή του να κλείσει τη ΝΕΡΙΤ και να ανοίξει τη... Νέα ΕΡΤ!



Στην ομιλία του τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ, γιατί απλά το κόστος για την Ευρωζώνη και την Ευρώπη θα είναι ανυπολόγιστο και καταστροφικό.

Στη βάση αυτή ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εμφανιστεί ως εκείνος ο πολιτικός που μπορεί και έχει τη βούληση να διαπραγματευτεί σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που δεν έχουν κάνει την παραμικρή διαπραγμάτευση.

Αυτό θα είναι πιθανόν και το κεντρικό σύνθημα και δίλημμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ: ποιος μπορεί να κάνει την καλύτερη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Εκείνοι που δεν το τόλμησαν ποτέ ή μια κυβέρνηση της αριστεράς;

Επί της ουσίας πάντως ούτε ο ίδιος έδωσε απάντηση μέχρι πού προτίθεται να το πάει.

Η, τρόπον τινά, υπέρβαση αυτή του κ. Τσίπρα του επιτρέπει να μην απαντά και να μην ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη των εκλογών και για το ενδεχόμενο να βρει απόλυτη άρνηση από τους δανειστές. Του παρέχει ταυτόχρονα άνεση κινήσεων και δυνατότητα εξαγγελιών βραχυπρόθεσμου ορίζοντα, που όμως απευθύνονται σε ευρύ κοινό και κυρίως στο πιο χειμαζόμενο από τα μνημόνια.

Ταυτόχρονα με τις μετριοπαθείς προσεγγίσεις του σε άλλα θέματα, όπως της εκκλησίας, του δίνει τη δυνατότητα σοβαρής στροφής και απήχησης σε συντηρητικά στρώματα.

Όσον αφορά στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόσθεσε τίποτα νέο,πλην ίσως της απειλής ότι δεν θα διστάσει να προκαλέσει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, στην περίπτωση που δεν πετύχει αυτοδυναμία ή ένα σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας ικανό να εφαρμόσει βασικά στοιχεία μιας άλλης πολιτικής: επιδίωξη για εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, καμία συνεργασία με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Για πρόσωπα υποψήφια για την προεδρία, μετά βέβαια από εκλογές, δεν άνοιξε διόλου τα τα χαρτιά του, ούτε καν ένα θα σκεφτεί να ψηφίσει τον Κώστα Καραμανλή για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Αναλυτικά όλη του η ομιλία:




Η απάντηση της Βούλτεψη

Μόνο ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη.

Η κυρία Βούλτεψη με μια μακροσκελή ανακοίνωσή της αριθμεί 13 θέματα στα οποία, όπως υποστηρίζει, απέφυγε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον οποίο αναφέρει δηκτικά ότι έχει «ευκολία να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών!».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος καυτηριάζει επίσης το ανοιχτό ενδεχόμενο που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας για επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις σημειώνοντας πως «το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν να υποσχεθεί αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

Καταλήγει τέλος ότι η κυβέρνηση «αφού συμμαζέψει τα ασυμάζευτα» θα προχωρήσει σε κοστόληγηση των όσων υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Βούλτεψη έχει ως εξής:

Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες, απαντώντας χωρίς ντροπή «Τι θα κάνουμε αν έρθουν δυσκολίες; Θα δούμε»!
Απέφυγε να αναφερθεί στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης.
Απέφυγε να πει πού θα βρει τα λεφτά, αναφερόμενος συνεχώς στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε λεφτά που δεν θα υπάρχουν όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ.
Απέφυγε να εξηγήσει από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς «λεφτά υπάρχουν».
Απέφυγε να αναφερθεί σε μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα. Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα δεν είναι και τόσο κρυφή, διότι την έχουν όλοι αντιληφθεί, σε σημείο που να λένε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι παράδεισος σε σχέση με την «κόλαση» που επιφυλάσσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΣΥΡΙΖΑ!
Απέφυγε να αποκαλύψει ποια ακίνητη περιουσία θα φορολογήσει, μιλώντας για αυτούς που έχουν… δύο πισίνες και 18 δωμάτια.
Απέφυγε να μιλήσει για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και το πρόγραμμα του κόμματός του, που αρνείται τη φύλαξη των συνόρων, καταγγέλλει την «Ευρώπη- Φρούριο» και υπόσχεται «δωρεάν περίθαλψη σε όλους, ντόπιους και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, νόμιμους και “χωρίς χαρτιά”».
Απέφυγε να μιλήσει για τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, επιμένοντας μεν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση της Συμμαχίας, αλλά προσθέτοντας πως… δεν είναι στις προτεραιότητές του.
Απέφυγε να επαναλάβει τη θέση του κόμματός του για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, μιλώντας για «εξορθολογισμό» της σχέσης. Απόψεις που προφανώς ξέχασε να τις πει στο Άγιον Όρος…
Απέφυγε να μιλήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αποδίδοντάς το στη …χαλαρή ψήφο, όταν ο ίδιος έλεγε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα φεύγουνε».
Απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα των πλαστών πτυχίων, λέγοντας ότι… δεν γνωρίζει τις θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ!
Απέφυγε να απαντήσει για τις αποκρατικοποιήσεις, παραπέμποντας το θέμα στον… έλεγχο της Βουλής!
Απέφυγε να αναφερθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεχνώντας το (προφανώς υποκριτικό) ενδιαφέρον του γι’ αυτούς.

Το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν να υποσχεθεί αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Και το μόνο που μας είπε είναι ότι δεν θα μείνει Ευρωπαίος ηγέτης που δεν θα γοητέψει!
Χαιρόμαστε για την ευκολία του κ. Τσίπρα να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών!

Ο κ. Τσίπρας έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές, και στη λογική του «πάρε κόσμε» που είναι πιο επικίνδυνη από το «λεφτά υπάρχουν»!

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός και για να το πετύχει, υπόσχεται στον λαό τα πάντα και τίποτε.

Μόλις πετύχουμε την χαρτογράφηση της απίστευτης παροχολογίας και συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη εκτίμηση κόστους.

1 σχόλιο:

  1. giati oi γαλαζοπράσινοι tosa hronia anastimenous se nekrous then sas tazane?
    stin politiki oloi tazoune kai simpfona me ton makiaveli: iposchese ta panta kai min kratisis apo tis iposheseis kameia.
    Vlepo to Planet Greece paei na gini i einai san antnews.
    Mialo afti tin epochi diskoli ipothesei.

    ave neodiktatores

    tovarishch

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.