Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εμφύλιος στην ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τον "ρουσφετολογικό" διορισμό του γιου του Αρχηγού


Κατά παράβαση κάθε νόμου και υπηρεσιακού κανονισμού για τις μεταθέσεις, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, φέρεται να τακτοποίησε τον αξιωματικό γιο του στην προνομιακή υπηρεσία των...



Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών".

Το θέμα κάθε άλλο παρά απλό είναι. Κι αυτό γιατί το δημοσίευμα δεν ήταν κάποια δημοσιογραφική αποκάλυψη, αλλά συνδικαλιστική διαρροή από τα σπλάχνα της αστυνομίας.

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» τη «ρουσφετολογική» συμπεριφορά του ίδιου του αρχηγού τους, αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, που κατά παράβαση κάθε νόμου και υπηρεσιακού κανονισμού για τις μεταθέσεις, όπως καταγγέλλουν, φρόντισε να τακτοποιήσει τον αξιωματικό γιο του στην προνομιακή υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ιδού, λοιπόν, τι προκύπτει από τις καταγγελίες τους και τον ογκώδη φάκελο στοιχείων που παραθέτουν…

Σύμφωνα με τον νόμο 2713/99, για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα που τοποθετούνται σε αυτήν πρέπει να συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:

Α. Να διακρίνονται για την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα, το ήθος, τη διαγωγή, την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητά τους.

Β. Κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών να έχουν αξιολογηθεί με τον γενικό χαρακτηρισμό «εξαίρετος» και να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων, ενώ από τους διαθέτοντες τα ανωτέρω προσόντα προτιμώνται ιδίως όσοι έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε υπηρεσία ασφαλείας.

Γ. Δεν επιτρέπεται να μετατεθεί ή να υπηρετεί στην ΥΕΥ αστυνομικός ο οποίος έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ή των εν ενεργεία προϊσταμένων κλάδων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (σ.σ.: πόσο μάλλον ο ίδιος ο γιος του αρχηγού).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γιος του κ. Τσακνάκη, νεαρός υπαστυνόμος, αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών στις 10/7/2012 και αρχικά τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στην Αθήνα. Στις 20/3/2013, δηλαδή μόλις 8 μήνες από την ένταξή του στην ενεργό υπηρεσία, μετατέθηκε στην ΥΕΥ Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Συνεπώς:

• Μετατέθηκε «ρουσφετολογικά», χωρίς να έχει συμπληρωθεί η κατά νόμο απαιτούμενη 5ετία πραγματικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να έχει προλάβει να κριθεί ως «εξαίρετος» από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων.

• Αντιθέτως, διένυσε μια βραχύτατη πραγματική υπηρεσία μόλις 8 μηνών, διάστημα προφανώς ανεπαρκές για να κριθούν η αποδοτικότητα, η ικανότητα και η επάρκειά του, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη υπηρεσία.

• Ακόμη κι αν πει κανείς ότι μπορεί να ήταν άριστος κατά τη φοίτησή του στη σχολή, αυτό αφενός δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, διότι για τους δόκιμους δεν συντάσσονται τακτικές εκθέσεις αξιολόγησης αξιωματικών, αφετέρου δεν συγκαταλέγεται στους πρωτεύσαντες συναδέλφους του.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι παραβιάστηκε ευθέως ο νόμος 2713/99 προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του γιου του.

Η απάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)

"Το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αφορά τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας το εκλαμβάνουμε ως αήθη επίθεση όχι μόνο προς το πρόσωπό του, αλλά και στον θεσμό που εκπροσωπεί.

Η επίκληση πληροφοριών από ανώνυμους «συνδικαλιστές» και η αναφορά σε παραβίαση νόμων και κανονισμών βρίθει αναληθειών, καθώς είναι πασίδηλο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πραγματεύεται ένα γεγονός που έλαβε χώρα πριν από δύο περίπου χρόνια και προκαλεί έντονα ερωτηματικά η δημοσιοποίησή του σήμερα, 20 Οκτωβρίου, που είναι η πανηγυρική Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και εορτάζει ο προστάτης μας Άγιος Αρτέμιος. Αυτά ενισχύονται και από το ότι ο συντάκτης του, προτού διασταυρώσει τις «πληροφορίες» του (προφανώς δεν απευθύνθηκε ούτε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να παρουσιάσει τη θέση του για την ισχύουσα διαδικασία περί επιλογής – τοποθέτησης αστυνομικού προσωπικού στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων) προέβη στην εξαγωγή αυθαίρετου συμπεράσματος ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα, σχετιζόμενο με την Υπηρεσία που εντέλλεται να καταπολεμά τη διαφθορά και την ανομία, απαξιώνοντας το κύρος της.

Άλλο θέμα είναι η επεξεργασία προτάσεων και η προώθηση θέσεων που αφορούν στην στελέχωση Ειδικών Υπηρεσιών και άλλο θέμα η διαπόμπευση θεσμών και προσώπων σε επιλεγμένη χρονική στιγμή.

Η Ομοσπονδία μας, αποδοκιμάζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η διασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων δεν γίνεται δια της ανωνυμίας των αφανών κινήτρων, αλλά με το θάρρος της γνώμης και την υπεύθυνη στάση που καμία σχέση δεν έχουν με «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Και η Ένωση Ειδικών Φρουρών Ελλάδος, όμως, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Διαχρονικά το φαινόμενο του ανώνυμου κουκουλοφόρου που άλλοτε εκτοξεύει "μολότοφ" και άλλοτε λάσπη από ένα βούρκο συκοφαντιών και ύβρεων, είναι συνδεδεμένο με την χώρα μας και την Ελληνική Αστυνομία, μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις αυτές οι απόπειρες υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, θέτοντας σε κίνδυνο, το κύρος και την αξιοπρέπεια του Θεσμού και του προσώπου που λέγεται, Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ανοίκεια και απρεπής η απόπειρα σπίλωσης του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω δημοσιεύματος που έλαβε προβολή την ημέρα εορτής του Προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου και ήθελε τον ίδιο, εκμεταλλευόμενο την θέση του, να "βολεύει το δικό του παιδί". Εκβιαστική και θρασύδειλη η ταυτότητα των "ηθικών αυτουργών" που επίσης με ανώνυμες διαρροές δείχνουν με το δάχτυλο ανώνυμους συνδικαλιστές.


Πάντοτε και στο παρελθόν η στάση μας, η στάση του ΣΕΦΕΑΑ απέναντι στη Ηγεσία ήταν σφόδρα επικριτική και πολλές φορές σκληρή, πάντοτε όμως στα πλαίσια μια διαφανούς ,ευθείας παράθεσης επιχειρημάτων. Σήμερα όμως διατηρώντας ακραιφνή τον ρόλο μας θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να περιχαρακώσουμε την θεσμική αξία που λέγεται Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδέεται άρρηκτα με το πρόσωπο του κυρίου Δημητρίου Τσακνάκη .


Έχουμε χρέος σαν θεσμικά όργανα σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη να αφαιρέσουμε την κουκούλα από τους ανώνυμους λασπολόγους για να σταματήσει να δηλητηριάζεται ο πολύτιμος οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας.




Για το Δ.Σ

-O-                                                                 -O-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.