Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ "ΡΟΜΠΑ":Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται γι αυτή την κατάσταση!

Μόλις χθες ένας εργαζόμενος επιχείρησε να αυτοκτονήσει.Μάθαμε πως ένας άλλος ,έπειτα από έξωση που του έκανε η τράπεζα,ζει με την οικογένειά του σε παγκάκια στις πλατείες της Ελευσίνας

της Λίλιαν Τσουρλή

Αυτό το κείμενο το είχα γράψει στις 12/06 και...


είχαν φτιάξει κάπως τα πράγματα...ωστόσο κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα όργανα ξεκίνησαν και πάλι με ψεύτικες υποσχέσεις και αυτή τη φορά και πάλι για αρκετούς μήνες .Επειδή κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και οι αμαρτίες που κάνουν δεν ξεχνιούνται...το ξαναδημοσιεύω...Καλό αγώνα στους εργαζόμενους των ναυπηγείων....

Δεν σας ενδιαφέρει…

…διότι αν νοιαζόσασταν πραγματικά θα είχε βρεθεί λύση εδώ και χρόνια. Πάνω 1.000 εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται όμηροι των διαθέσεων του αφεντικού τους και ανώτερων πολιτικών στελεχών.
Τους χρωστάνε χιλιάδες ευρώ από δεδουλευμένες ώρες. Τους καλούν να δουλέψουν Σαββατοκύριακα και υπερωρίες παίζοντας με την ανάγκη τους για επιβίωση. Τους ρίχνουν το «τυράκι» ,λέγοντας τους ότι αν δεν δουλέψουν δεν θα πληρωθούν, κάνοντας τους να πιαστούν σαν τα ποντίκια στην φάκα από την ανάγκη για λίγα ευρώ και τελικά δεν τους δίνουν ούτε ευρώ.
Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχείρησεις στην Αττική, ζωτικής σημασίας και για την οικονομία και την ανάπτυξη αλλά και για την ασφάλεια της χώρας. Έχουν φαγωθεί εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία, με την προϋπόθεση κάθε φόρα που του τα δίνουν να παραδίδει άμεσα έργο και να πληρώνει τους εργαζόμενους του .Τίποτα όμως .Τον έχουν συλλάβει μετά από καταγγελίες αλλά και πάλι αφέθηκε ελεύθερος ,λόγο ηλικίας. Και το παραμύθι της απληρωσιάς και των άδειων ταμείων κάθε δεκαπενθήμερο ,κάθε μήνα, κάθε χρόνο καλά κρατεί.
Οι εργαζόμενοι έκαναν απεργίες ,καταλήψεις ,διαμαρτυρίες , πορείες αλλά όλα έπεσαν στο κενό. Κάθε φορά που ακούνε ότι η επιχείρηση θα αλλάξει χέρια έχουν γιορτή, αλλά τα φώτα σβήνουν στο πρώτο 24ωρο καθώς τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται τελικά.
Τα παιδιά τους πάνε νηστικά στο σχολειό και πίνουν γάλα ή τρώνε ψωμί μόνο αν η επιχείρηση δώσει στους εργάτες το νόμιμο κολατσιό-που και αυτό έχει περιοριστεί-βλέπετε δεν το τρώνε παρ’ότι η πείνα θερίζει ,για να φάνε τα παιδιά τους.
Πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν με διακοπή νερού και ρεύματος, με έξωση από τα σπίτια τους και με τα κατάσχεση της περιουσίας τους από τα χρέη που τους έχει δημιουργήσει ο συγκεκριμένος κύριος.
Πληρώνουν κάθε μέρα από την τσέπη των φιλών και συγγενών, που προσπαθούν όσο μπορούν να τους βοηθήσουν ,για να πάνε στην ώρα τους να χτυπήσουν κάρτα ,γιατί διαφορετικά θα χάσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα τους που αγγίζουν τις πολλές χιλιάδες ευρώ για αρκετούς.Είναι πλούσιοι στα χαρτιά, αλλά με άδειες τσέπες. Κάποιοι δεν έχουν χρήματα να πάνε σε γιατρούς, να αγοράσουν φάρμακα, να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους, να κάνουν χημειοθεραπείες.
Ο ένας δανείζει τον άλλον από τα ήδη δανεισμένα κέρματα που κουδουνίζουν στις τσέπες τους.
Ο ένας δανείζει στον άλλον κουράγιο για να υποδεχθούν με σώας τας φρένας, την νέα πληρωμένη εποχή στη ζωή τους,εάν ποτέ τους ξεχρεώσουν.
Ο ένας δανείζει στον άλλον υπομονή για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα.
Ο καθένας τους μπορεί να μας δανείσει λίγη περηφάνια και πολύ καρδιά και κότσια από τους τόνους που διαθέτουν.
Από ότι όμως φαίνεται κανένας δεν έχει τα κότσια, την τόλμη και την δύναμη ώστε να σπάσει το απόστημα της δουλοκρατίας και ομηρείας κάποιων εργαζόμενων και να τα βάλει με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος εμφανίζεται ως φίλος του ίδιου του πρωθυπουργού.

Υ.Γ δεν ειναι δυνατόν όταν παίζουν κάτι τα ΜΜΕ τότε να πέφτει το παραδάκι,ως τυράκι....κύριε επιχειρηματία τα δεδουλευμένα τους θέλουν οι άνθρωποι,δεν ζητιανεύουν.Δουλεύουν απλήρωτοι για να είναι ανοιχτό το μαγαζάκι σας καθώς το πονάνε....που είναι το αντίκρυσμα των κόπων τους;;;;Έλεος πια.....

 πηγή:facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.