Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης


Πέθανε σήμερα Πέμπτη, σε ηλικία 59 ετών, ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Ημερησία...



Είχε εργαστεί ως πολιτικός συντάκτης σε αρκετές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση στην ΕΦΕΕ κατά τη δεκαετία του 1980 από τις τάξεις της Πανσπουδαστικής και της ΚΝΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας τα βαθιά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του και δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ στο Mega, Σοφία Φασουλάκη, με την οποία απέκτησε 3 παιδιά.

Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Η Μεταπολίτευση τον βρίσκει φοιτητή στην Πάντειο Σχολή. Συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και από το 1977 έως το 1985 είναι γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της ισχυρότερης συνδικαλιστικής παράταξης της εποχής: της Πανσπουδαστικής.

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από το οποίο και αποχώρησε όταν ο Περισσός διέρρηξε τη σχέση του με τον Συνασπισμό της Αριστεράς.

Με αφορμή το θάνατο του, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν σχετικά δελτία Τύπου

«O ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη. Θα θυμόμαστε τον Τριαντάφυλλο ως γενικό γραμματέα του Κ.Σ της ΕΦΕΕ και για τους αγώνες του στο φοιτητικό και το αριστερό κίνημα, αλλά και ως έναν ακούραστο εργάτη της δημοσιογραφίας, που θα μας λείψει για το λαμπρό του μυαλό και την ξεχωριστή του πένα. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στην Ημερησία.»

«Η Δημοκρατική Αριστερά και ο Πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης αποχαιρετούν με θλίψη τον αγωνιστή της Αριστεράς και διαπρεπή δημοσιογράφο, Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη που έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια . Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και υπήρξε, από το 1977 έως το 1985, γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της Πανσπουδαστικής. Υπήρξε επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από όπου αποχώρησε μετά τη διάσπαση. Στον επαγγελματικό στίβο, πραγματικός εργάτης της δημοσιογραφίας, διετέλεσε επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ διακρίθηκε όχι μόνο για τις ικανότητες του, αλλά και για το ήθος και την ανιδιοτέλεια του.Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε επίσης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:Εκφράζω την βαθειά μου λύπη για τον θάνατο του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, που έφυγε τόσο πρόωρα, με την αξιοπρέπεια που πάντα τον διέκρινε από τα νεανικά του χρόνια όταν γνωριστήκαμε στις διαδικασίες της ΕΦΕΕ. Υπήρξε μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή, με πολυετή διαδρομή στο πολιτικό ρεπορτάζ, που τη χαρακτήριζε πάντοτε το ήθος και η σοβαρότητα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.