Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Nτοκουμέντο: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής τρομοκράτης της Οτάβα [video]


Μια κάμερα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε αυτοκίνητο ενός πολίτη της Oτάβα στον Καναδά, κατέγραψε καρέ καρέ τις κινήσεις του 32χρονου Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπόλ, λίγα λεπτά πριν από το μακελειό στο Μνημείο Πεσόντων όπου σκοτώθηκε ο καναδός στρατιώτης...



Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο νεαρός τζιχαντιστής να μπαίνει σε αυτοκίνητο κρατώντας ένα μακρύ σκούρο αντικείμενο.



Χαλιφάτο: O Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπόλ ήταν μαχητής της οργάνωσης

Την ώρα που οι Καναδικές και Αμερικανικές αρχές δεν ανακοινώνουν πως  υπάρχουν ενδείξεις ότι η αιματηρή επίθεση στο κοινοβούλιο στην Οτάβα του Καναδά συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, το Χαλιφάτο σε λογαριασμό του twitter δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο ήταν μαχητής της οργάνωσης και απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

canada shooetd

Παράλληλα τα  αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπόλ είχε χαρακτηριστεί πριν από λίγο καιρό από τις αρχές της χώρας ως «ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου», για αυτό και του είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο!

Σύμφωνα με τα Καναδικά ΜΜΕ είχε ασπαστεί πρόσφατα το Ισλάμ και οι αρχές τον είχαν τοποθετήσει στη λίστα με τους ταξιδιώτες υψηλού κινδύνου. Αυτό όμως δεν ήταν το πρώτο πρόβλημά του με τις Καναδικές αρχές . Το 2004 είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας και συνολικά όσο ζούσε στο Μόντρεαλ είχε συλληφθεί τουλάχιστον 5 φορές. Τρείς από αυτές αφορούσαν παραβάσεις με ναρκωτικά και μία φορά συνελήφθη για ληστεία σε τράπεζα.

Η μητέρα του δράστη Σούζαν Μπιμπού, ζει επίσης στο Μόντρεαλ κι εργάζεται για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι δε γείτονες του 32χρονου δράστη έμειναν με το στόμα ανοιχτό μιλώντας στην αστυνομία για ένα καλό και ήσυχο παιδί.

Όμως αυτό το καλό και ήσυχο παιδί χθες πήρε το όπλο του και σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο Κοινοβούλιο του Καναδά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.