Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια [video]

Επίθεση στην Αριστερά με αναφορές στο παρελθόν...

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά σε συνθήκες ανάπτυξης, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ...



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην εκδήλωση για τα 40χρονια της ΟΝΝΕΔ στο ΣΕΦ.

«Βγαίνουμε από την κρίση, όχι για να γυρίσουμε πίσω, σε όσα μας έφεραν σε αυτήν την απόγνωση. Βγαίνουμε όχι για να επιστρέψουμε στα ίδια λάθη», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

«Βγαίνουμε για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά τώρα πια σε συνθήκες ανάπτυξης. Βγαίνουμε ξανακερδίζοντας την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια του λαού μας. Βγαίνουμε για να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα προς τα πίσω, δηλαδή σε ελλείμματα και υπερδανεισμό. Και βγαίνουμε συντεταγμένα από την κρίση. Τίποτα δεν μας αποπροσανατολίζει από την πορεία που χαράξαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «δικαίωση σήμερα της παράταξης μας που κράτησε όρθια τη χώρα μέσα στην κρίση, που απέτρεψε τα χειρότερα που μας απειλούσαν ακόμη και πριν δύο χρόνια» και τόνισε ότι «η ΔΑΠ παραμένει μεγάλη δύναμη των ιδεών μας».

«Βγαίνουμε, για να ξανακτίσουμε τη χώρα, να βάλουμε μπροστά την οικονομία, την παραγωγή, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε μία καλύτερη παιδεία στην χώρα μας, αναφερόμενος και στα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Αυτό δεν είναι "Δημόσια Παιδεία". Είναι αρρώστια, είναι κατάντημα, είναι διαρκής υπονόμευση της Δημόσιας Παιδείας. Αυτό δεν είναι "Ελευθερία". Είναι η τυραννία της μειοψηφίας», είπε και σημείωσε ότι «και οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κατάλαβαν πια, ότι η αξιοπρέπειά τους δεν το αντέχει να προπηλακίζονται και να προσβάλλονται καθημερινά, και η προσωπική τους ασφάλεια να κινδυνεύει κάθε στιγμή, από λίγα θρασίμια που ούτε η οικογένειά τους τούς έδωσε αγωγή, ούτε η Πολιτεία φρόντισε να τους διδάξει το πρώτο μάθημα Δημοκρατίας: να σέβεσαι τους νόμους. Όχι, δεν είναι αυτή η εικόνα στα Πανεπιστήμια που θέλουμε. Δεν είναι αυτή η εικόνα των νέων μας».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες. Που δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει…». «... Απέναντί μας έχουμε την αμάθεια, το θράσος, την απαιδευσιά και τις ιδεολογικές εμμονές που πάντα συσπειρώνονται, για να ματαιώσουν κάθε βήμα προς τα μπρός. Κάθε τολμηρή μεταρρύθμιση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.