Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη η πορεία για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου .Περίπου 20.000 διαδηλωτές έφτασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ

"Αστακός" είναι το κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Λίγο μετά τις 18.30, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Έξω από την πρεσβεία...


 έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα "Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα". Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, συμμετέχουν περίπου 20.000 άνθρωποι.Παρούσες και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Για πρώτη φορά φέτος, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ατόμων, είναι μαζί. Στην κορυφή της πορείας είναι οι Αντιστασιακοί.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου έρχονται λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στη Νομική και τις καταγγελίες φοιτητών για απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ. Προκειμένου να μη γίνουν επεισόδια που θα αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις, η αστυνομία έχει "κατεβάσει" στους δρόμους 7.000 αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.