Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σκύλους της Ηλείας


Σε σοβαρότατες καταγγελίες για την ύπαρξη σκύλων με λεπτοσπείρωση προέβη...


 χθες ο πρόεδρος της Εθελοντικής ΜΚΟ Rommel Ηρακλής Ματρώζος, στην Κρέστενα. Ένα από τα περιστατικά έγινε αντιληπτό πριν λίγες ημέρες όπου μικρά παιδιά έπαιζαν και κουβαλούσαν ένα σκυλάκι έξι μηνών που είχε προσβληθεί από την σοβαρότατη αυτή νόσο που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο και να έχει θανατηφόρα κατάληξη. Από καθαρή τύχη αντιμετωπίστηκε από κτηνίατρο και εθελοντές του Rommel χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.
Ο κ. Ματρόζος μίλησε για εκτροφείς σκύλων που φέρονται να παρείχαν λανθασμένη ενημέρωση και παρέδιδαν κουτάβια χωρίς εμβόλια, μικροτσίπ και συμβουλευτική για την ανατροφή του. Αφορμή για αυτό στάθηκε η παραπάνω περίπτωση όπου ο «άγνωστος» εκτροφέας είπε στους νέους ιδιοκτήτες του σκύλου πως εμβολιάζεται μετά τους έξι μήνες, μια θέση λανθασμένη. Ο κ. Ματρόζος τόνισε πως κάθε κουτάβι όταν παραλαμβάνεται από τους νέους ιδιοκτήτες του θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το πρώτο εμβόλιο κάνει, από κτηνίατρο. Οι εμβολιασμοί είναι απαραίτητοι τόσο για την υγεία του ζώου, όσο και για την υγεία των ανθρώπων. Ο πρόεδρος του Rommel έκανε έκκληση να μην εγκαταλείπουν οι πολίτες τα σκυλιά τους, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί ποινικό αδίκημα και επισύρει σοβαρές ποινές. Μπορούν να απευθυνθούν σε φιλοζωϊκές οργανώσεις και συλλόγους για την παροχή βοήθειας αλλά ως ένα σημείο. Από την άλλη μπορούν με αίτησή τους να απευθυνθούν στους δήμους για τη διαχείριση των αδέσποτων. Παράλληλα μίλησε για τις ιδιότητες των εκτροφέων και των εκπαιδευτών σκύλων.
Ο κ. Ματρόζος στάθηκε και σε άλλα περιστατικά που είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση αρπακτικών ή ερπετών, δίδοντας συμβουλές για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και όσοι βρεθούν αντιμέτωποι με μια δύσκολη περίπτωση. Έδωσε δε, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου το τηλέφωνο του Rommel για να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια ή πληροφορίες στο 6972-009804.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.