Στο Ίντερνετ ανέβασε η βρετανική κυβέρνηση τα αρχεία διαθηκών της Αγγλίας και της Ουαλίας, τα οποία...
ανατρέχουν μέχρι το 1858 και περιέχουν 41 εκατ. διαθήκες, ανάμεσά τους του Ουίνστον Τσώρτσιλ, της πριγκίπισσας Νταϊάνα ή του Καρόλου Ντίκενς.
«Είναι μια φανταστική πηγή, όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για τα δικαστήρια Σάιλες Βάρα.
Μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων επιτρέπει στους ενδιαφερομένους να την ερευνούν πληκτρολογώντας ένα επώνυμο και μια ημερομηνία θανάτου. Μπορεί κανείς να αποκτήσει ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιλεγμένης διαθήκης μέσα σε διάστημα 10 ημερών έναντι 10 στερλινών (12,75 ευρώ).
Τα αρχεία αυτά, τα οποία ήταν ανέκαθεν δημόσια, αλλά δεν ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα στο Ίντερνετ, μπορούν να χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες γενεαλόγους, αλλά και από όποιον έχει περιέργεια να ανακαλύψει την τελευταία βούληση κάποιου διασήμου.
Για παράδειγμα, θα μπορέσουν έτσι να διαβάσουν πως ο Κάρολος Ντίκενς είχε ζητήσει να ενταφιαστεί χωρίς πολυτέλειες και ιδιωτικά, πως ο οικονομολόγος Τζον Κέινς επιθυμούσε να καταστραφούν οι περισσότερες από τις αδημοσίευτες σημειώσεις και τα αδημοσίευτα χειρόγραφά του ή ακόμη πως ο μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ μοίρασε εξίσου τα υπάρχοντά του ανάμεσα σε μια ομάδα συναδέλφων και τη μητέρα του.
Πάντως, καμιά λεπτομέρεια για τις διαθήκες του πρώην πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ ή της πριγκίπισσας Νταϊάνας δεν γινε περιελήφθη στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.