Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Απόπειρα χρηματισμού του Χαϊκάλη ή καλοστημένο σενάριο;


Πλήθος ερωτημάτων για «κενά» στην καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη ότι προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, διατυπώνουν πολιτικοί παράγοντες και κυβερνητικά στελέχη...



Ο Εισαγγελέας ζήτησε από τον Παύλο Χαϊκάλη να καταθέσει ενόρκως τι περιέχεται στο υλικό, όπως και συνέβη, ωστόσο στην ερώτηση του «ποιό είναι το άλλο πρόσωπο;», ο βουλευτής απαντούσε μονότονα, σύμφωνα με πληροφορίες , «δεν αποκαλύπτω το όνομα, πρόκειται για πρόσωπο που κινείται σε τραπεζο-οικονομικούς χώρους». Ότι δεν έδωσε όνομα στην Εισαγγελία επιβεβαίωσε σήμερα και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης .

Σύμφωνα με τις πηγές από την Εισαγγελία, από το υλικό και τις δύο καταθέσεις του βουλευτή, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του συνομιλητή του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος δεν έχει αποσαφηνίσει ούτε αν αυτός που τον προσέγγισε ενεργούσε αυτοβούλως ή επικαλέστηκε ότι ενεργεί εξ ονόματος κάποιου άλλου.

Η Εισαγγελία ανέθεσε στην Ασφάλεια τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αστυνομικοί κάλεσαν τον κ. Χαϊκάλη και του είπαν να ζητήσει από τον συνομιλητή του να τον συναντήσει σε συγκριμένο χρόνο και τόπο, όπου οι ίδιοι είχαν στήσει κάμερες και άλλα μηχανήματα καταγραφής, ώστε να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία και να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Εκείνος όμως, ουδέποτε εμφανίστηκε στο ραντεβού και η Ασφάλεια, με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακολουθούν να αναζητούν στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως τονίζουν αναλυτές, πολιτικοί παράγοντες αλλά και κυβερνητικά στελέχη, η όλη υπόθεση μοιάζει με σενάριο, που όμως έχει «κενά» όπως λένε, θέτοντας ερωτήματα όπως: γιατί δεν έδωσε όνομα στην Εισαγγελία ο Παύλος Χαϊκάλης, γιατί ενώ ο Γιώργος Αποστολόπουλος είχε εμφανιστεί σε δύο ραντεβού και φερόταν να πιέζει τον Παύλο Χαϊκάλη, δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού, όπου του είχαν στήσει «παγίδα» οι αστυνομικοί και γιατί δεν έχει εμφανίστει ξανά έκτοτε;

Στα ερωτήματά τους προσθέτουν και το γιατί ο Παύλος Χαϊκάλης καθυστέρησε τόσο πολύ να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, επιλέγοντας μάλιστα αυτή να γίνει γνωστή αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι ίδιοι παράγοντες, σχολιάζουν πως ότι η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, δίνει τέλος σε όποια εξέλιξη μπορεί να έχει αυτή η ιστορία, αφού ο άνθρωπος που προσπάθησε να δωροδοκήσει δεν θα επιχειρήσει ξανά να πράξει κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.