Το πρόσφατο περιστατικό διακοπής της σύνδεσης της Βορείου Κορέας με το παγκόσμιο δίκτυο, για...
διάστημα περίπου δέκα ωρών, επανέφερε στη δημοσιότητα μελέτη της Dyn Research, η οποία σκιαγραφεί στον παγκόσμιο χάρτη τις χώρες που θεωρητικά κινδυνεύουν από ένα διαδικτυακό μπλακ άουτ.
Μεταξύ αυτών εμφανίζεται και η Ελλάδα, καθώς οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους τον αριθμό των τοπικών παρόχων που έχουν απευθείας σύνδεση με τον Internet, οπότε αντίστοιχα αυξάνεται ή περιορίζεται η πιθανότητα μιας γενικευμένης διακοπής της διασύνδεσης. Προφανώς, όσο περισσότεροι είναι οι πάροχοι με αυτόνομη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τόσο αυξάνονται οι εναλλακτικές επιλογές δρομολόγησης της κίνησης δεδομένων.
Χώρες με λιγότερους από 10 ISPs αντιμετωπίζουν θεωρητικά αυξημένο κίνδυνο να βρεθούν κάποια στιγμή διαδικτυακά αποκλεισμένες.
Η Βόρεια Κορέα είναι μεταξύ εκείνων που (με έντονο πράσινο χρώμα) εμφανίζονται να διατρέχουν πολύ υψηλό ρίσκο, όπως ανάμεσα σε πολλές άλλες και το Τουρκμενιστάν, η Συρία, η Λιβύη και η Υεμένη. Ενδεικτικά, στην περίπτωση της Βορείου Κορέας όπως έγινε ευρύτερα γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η διασύνδεση με το Internet γίνεται αποκλειστικά μέσω της China Unicom.
Στην Ευρώπη, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, οι χώρες των Βαλκανίων (πλην της Ρουμανίας) και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Βαλτικής, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Μολδαβία και η Ισλανδία εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν χαμηλό κίνδυνο, ενώ το Μαυροβούνιο και η Λευκορωσία είναι σε δυσμενέστερη θέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.