Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η οικονομική κατρακύλα της Ρωσίας


Τη δραστικότερη πτώση έναντι του δολαρίου από το 1998 σημείωσε χθες το ρούβλι υποχωρώντας σχεδόν 10% της αξίας του και διαμορφώθηκε στα...



64,44 ρούβλια προς το δολάριο, λόγω της ανησυχίας για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Προς το ευρώ, το ρούβλι έχασε κέρδη έως και 8,3% στα υποχώρησε στα 78,87 ρούβλια. Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Μόσχας υποχώρησε στα χαμηλότερα πενταετίας χθες, με απώλειες 10%.

Σε μία προσπάθεια να ανακόψει την ισχυρή πτώση η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την αύξηση του βασικού της επιτοκίου από 10,5% έως 17%. Η άνοδος του ρουβλίου κράτησε μονάχα λίγες ώρες έπειτα από αυτή την πρωτοφανή αύξηση του βασικού επιτοκίου με τα κέρδη να περιορίζονται ξανά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.