Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

O Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου!

Συνεχίζει να ονειρεύεται ότι θα γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας;

Σταθάκης: Θα μπορούσε να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά....



«Η πρόταση για συμφωνία και εκλογές το φθινόπωρο στην ουσία παρατείνει το βίο της κυβέρνησης κάτι με το οποίο φυσικά διαφωνούμε. Θα μπορούσε, όμως, να υπάρξει απεμπλοκή αν οριζόταν άμεσα ημερομηνία εκλογών και αποσυνδεόταν από την εκλογή του Προέδρου. Ο Πρόεδρος έτσι θα μπορούσε να εκλεγεί συναινετικά», τονίζει ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο κ. Σταθάκης, σημειώνει ότι απέδειξε έμπρακτα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ «μιλάει την ίδια γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», ενώ χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό κατασκεύασμα» το πολυσυζητημένο e-mail του κ. Sponer σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.

«Η πρόσληψη όσων είπα στο Λονδίνο δεν ήταν ενιαία, καθώς οι αγορές, προφανώς, δεν είναι ενιαίες. Υπάρχουν επενδυτές, που έχουν μακροπρόθεσμους στόχους και βλέπουν θετικά την προοπτική μιας σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα έχει ατζέντα ανάπτυξης και όχι λιτότητας και ύφεσης, όπως έχει η σημερινή. Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν με βάση τη σημερινή κατάσταση, οι οποίοι προφανώς ενοχλούνται από την προοπτική αλλαγής», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Σε ερώτηση, δε, για το σενάριο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο κ. Σταθάκης εκτιμά ότι οι σχετικές μελέτες ήδη υπάρχουν και ότι «αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση, καθώς υπάρχει αμοιβαίο όφελος για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη από μια τέτοια εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.