Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Έβαλαν τον λύκο (Βαλαβάνη) να φυλάει τα πρόβατα (σύνορα)


Η Νάντια Βαλαβάνη, που θέλει (ή ήθελε, τουλάχιστον) να ανοίξει διάπλατα τα σύνορα της Ελλάδας στους λαθρομετανάστες, αναλαμβάνει Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνη μεταναστευτικής πολιτικής!....



«Θα τα καταφέρουμε» δήλωσε φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει όταν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα απάντησε η κ. Βαλαβάνη πως «Μην βιάζεστε. Θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις η Κυβέρνηση». Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.



Ας θυμηθούμε τι έλεγε για τους μετανάστες η ίδια πριν τις εκλογές:

Στη μεταναστευτική πολιτική χρειάζεται στρατηγική και ορισμός προτεραιοτήτων.
Πρώτη προτεραιότητα είναι να αλλάξουν οι σχετικές ευρωπαϊκές συνθήκες, για να σταματήσει η χώρα να αποτελεί «αποθήκη» εγκλωβισμένων ανθρώπων. Επιβάλλεται πλέον η αναγνώριση μιας νέας πραγματικότητας: Οι άνθρωποι που φτάνουν εδώ διωγμένοι από εμφυλίους και ανθρωπιστικές κρίσεις στις χώρες τους είναι πρόσφυγες “transit”, με τελικό προορισμό χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα –και στις άλλες νότιες «πύλες εισόδου» - λόγω Δουβλίνου ΙΙ και Δουβλίνου ΙΙΙ.
Δεύτερη προτεραιότητα μας είναι να εφαρμοστεί πραγματικά το ευρωπαϊκό πλαίσιο για το άσυλο και η κοινοτική αλληλεγγύη, αναλαμβάνοντας όλες οι χώρες την ευθύνη που τους αναλογεί, συμπεριλαμβανόμενης και της εγκατάστασης ανθρώπων.
Μια τέτοια συγκροτημένη στρατηγική θα φέρει προ των ευθυνών τους όλους όσοι επενδύουν στη ξενοφοβία, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, ενώ είναι ταυτόχρονα η ασφαλέστερη ασπίδα απέναντι στον «ισλαμοφασισμό», στο τζιχαντιστικό αναχρονιστικό «τέρας», που τροφοδότησαν οι στρατιωτικές επεμβάσεις «εξαγωγής δημοκρατίας» και γιγάντωσε η ανάμιξη της δύσης σε εμφυλίους, που κατέληξαν σε διάλυση οργανωμένων κρατών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.