Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο καιρός της Πέμπτης: Σταδιακή επιδείνωση


Χαλάει σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός στη χώρα και από τις αρχικές νεφώσεις θα έρθουν βροχές και συγκεκριμένα λασποβροχές λόγω της μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες...



Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος. Από το βράδυ όμως και το δυτικά προβλέπεται επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 1 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες ΜΕ σποραδικές βροχές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα ανατολικά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 με ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για 23/01/2015

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπι9κά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.