Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Bloomberg: Στο 70% η πιθανότητα χρεοκοπίας στην Ελλάδα βάση των CDS


Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί τα ελληνικά CDS καθώς ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκει να αναθεωρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα με τους δανειστές...



Συγκεκριμένα, η πορεία των ελληνικών CDS σηματοδοτεί πως κατά 70% η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της εντός πέντε ετών.

Μόλις δύο ημέρεςπριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 59%.

«Κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται στην κατοχή του δημόσιου τομέα, είναι πιθανή», αναφέρει ο Lyn Graham-Taylor, στρατηγικός αναλυτής της Rabobank International στο Λονδίνο.

«Οι επενδυτές όμως ανησυχούν μήπως συμπεριληφθούν στην ενδεχόμενη αναδιάρθρωση και τα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές», προσθέτει ο ίδιος.

«Μπαίνουμε σε μια πιο αβέβαιη πολιτική και οικονομική φάση, τόσο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όσο και την Ευρωζώνη στο σύνολό της», προειδοποιεί, από την πλευρά του, ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.