Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βαράει νταούλια ο Gabriel στον Τσίπρα


"Δεν θα μετατοπίσουμε το βάρος του ελληνικού χρέους στους Ευρωπαίους φορολογούμενους"...



"Δεν μπορώ να φανταστώ ένα ''κούρεμα'' για το ελληνικό χρέος" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Sigmar Gabriel, επαναλαμβάνοντας τη στάση της χώρας του στο ελληνικό ζήτημα.

"Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι πρέπει να είμαστε δίκαιοι και απέναντι στον λαό μας και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς" πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να ξέρουν ότι οι συμφωνίες που συνοδεύουν τις πράξεις αλληλεγγύης τους τηρούνται. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τη δική της ιστορία και μπορεί να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν της με νέες εκλογές. Γι' αυτό κι ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες με τη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι δίκαιες και θα έχουν στόχο την τήρηση των συμφωνηθέντων".

Τέλος, παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους της πριν προχωρήσει σε αποφάσεις που συνδέονται με το πρόγραμμα διάσωσης, όπως για παράδειγμα, η ανακοίνωση τερματισμού της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

"Αυτά που η Ελλάδα δεν θέλει να κάνει δεν μπορεί να μεταφέρονται στους φορολογούμενους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.