Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ RASS:Παγιώνεται η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά 4,2 ποσοστιαίες  μονάδες αλλά και επτακομματική Βουλή αναδεικνύει η έρευνα της RASS για το iefiemrida.gr που διεξήχθη 19 και 20 Ιανουαρίου 2014, σε δείγμα 1.003 εκλογέων από ολόκληρη τη χώρα.
Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει πως...


 η πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκή για το ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% σε σχέση με τη ΝΔ με 27,0%. Το ποσοστό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει αυτοδυναμία.

Εκτός βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου

Οι πολίτες αναδεικνύουν ως τρίτο κόμμα το Ποτάμι (6,3%), ενώ τόσο το ΚΚΕ (5,5%), η Χρυσή Αυγή (4,5%), το ΠΑΣΟΚ (4,0%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,1%) φαίνεται να περνούν το κατώφλι του Κοινοβουλίου. Εκτός μένει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου (2,2%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» της παράστασης νίκης αφού σχεδόν 9 στους 10 πολίτες (ποσοστό 86,2%) πιστεύουν ότι στις εκλογές θα κόψει πρώτος το νήμα.

Η κινδυνολογία έχει ενοχλήσει περισσότερο τον κόσμο

Αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο τους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι κυρίως η κινδυνολογία της ΝΔ (35,4%) και λιγότερο οι εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (24,8%).

Οι πολίτες θέλουν δημοψηφίσματα για τα μεγάλα εθνικά θέματα

Το εκλογικό σώμα φαίνεται να επιθυμεί τη συμμετοχή του στις μεγάλες αποφάσεις της χώρας, επικυρώνοντας ή απορρίπτοντάς τες, σε δημοψηφίσματα (72,7%) και να μην θέλει να αφήσει την τύχη του πια στους εθνοπατέρες (26,2%).

Πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ 31,2%

ΝΔ 27%

Ποτάμι 6,3%

ΚΚΕ 5,5%

Χρυσή Αυγή 4,5%

ΠΑΣΟΚ 4%

ΑΝΕΛ 3,1%

ΚΙΝΗΜΑ 2,2%

Αλλο 5,2%

Ακυρο/Λευκό 1,5%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 9,5%

H οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα της ζωής μας

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.