Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν οι δύο Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι


Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι δύο Έλληνες ανθυποπλοίαρχοι και ο Πακιστανός ναύτης που κρατούνταν όμηροι από νιγηριανούς πειρατές...



Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες ανθυποπλοίαρχοι και ο Πακιστανός ναύτης, μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Κάλαμος», που είχαν απαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου από πειρατές στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία «Aeolos Management», είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νιγηρίας για να εξεταστούν για προληπτικούς λόγους και «θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους».

Κατά την πειρατική επίθεση που έγινε στη νότια Νιγηρία όπου το δεξαμενόπλοιο είχε αγκυροβολήσει για να φορτώσει οι ένοπλοι είχαν σκοτώσει τον έλληνα Υποπλοίαρχο. Συνολικά στο πλοίο, με σημαία Μάλτας επέβαιναν 23 ναυτικοί, από τους οποίους 10 Έλληνες. Σύμφωνα με την εταιρία, δεν θα γνωστοποιηθεί καμία λεπτομέρεια «για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώθηκαν οι όμηροι, ώστε να μην ενθαρρυνθούν και άλλες επιθέσεις και ομηρίες».

Επιπλέον, «για να προστατευθούν οι οικογένειες» δεν πρόκειται να δοθούν πληροφορίες για το πώς και πότε θα επαναπατρισθούν οι ναυτικοί.

Η εταιρεία ευχαρίστησε όλους τους «ειδικούς» και τους «οργανισμούς υποστήριξης» που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και «τις κυβερνητικές υπηρεσίες, το λιμενικό σώμα και τις υπηρεσίες ασφαλείας» καθώς η «ευαισθησία» με την οποία προσέγγισαν την υπόθεση επέτρεψε την ευτυχή κατάληξή της.

*Δώρα Βογιατζάκη/antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.