Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο καιρός της Παρασκευής


Την Παρασκευή κακοκαιρία αναμένεται σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως μέχρι...


 το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά 7 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 και στα υπόλοιπα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά βαθμιαία και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο, 28/02/2015

Το Σάββατο στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.