Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι Νορβηγοί παίρνουν έκτακτα μέτρα για τους πιλότους στα κοκπιτ μετά την τραγωδία στις Άλπεις


Τα αίτια της τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις με την συντριβή του αεροπλάνου της «Germanwings», οδήγησαν τους διοικούντες τη νορβηγική αεροπορική εταιρεία «Air Shuttle» να πάρουν άμεσα απόφαση για την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων μέσα στο cockpit κατά τη διάρκεια της πτήσης...




Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Σάρλοτ Χόλμπεργκ-Γιάκομπσον, ο νέος κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα και όπως αναφέρει ο νορβηγικός Τύπος αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η «Air Shuttle», η οποία είναι μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες αυτή την στιγμή, είχε υπό σκέψη το συγκεκριμένο μέτρο εδώ και αρκετούς μήνες όμως μετά την αεροπορική τραγωδία με το Airbus A320 της Germanwings, αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία.

«Όταν ένας από τους παρόντες στο πιλοτήριο βγαίνει έξω, θα πρέπει στο εξής να υπάρχουν δύο πρόσωπα μέσα σ' αυτό» τόνισε η Χόλμπεργκ-Γιάκομπσον χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα γίνεται η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νορβηγική εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και κανένα αεροσκάφος της δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.