Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πυροβολισμοί από το κτήριο όπου κρατείται όμηρος ο εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη


Πυροβολισμοί ακούγονται από το κτήριο στην Κωνσταντινούπολη όπου ομάδα ακραίων αριστερών κρατούν όμηρο εισαγγελέα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...



Σύμφωνα με μαρτυρίες, καπνοί βγαίνουν από το κτήριο. Όπως μεταδίδει το Reuters δυνάμεις ασφαλείας εθεάθησαν έξω από το κτήριο ενώ δύο ασθενοφόρα έσπευσαν στην πίσω πόρτα του κτηρίου και αμέσως ακούστηκαν σειρήνες.

Ένας ιστότοπος που συνδέεται με την τουρκική ακροαριστερή ομάδα ανέφερε μέσω Twitter ότι ο όμηρος και τρεις από τους απαγωγείς του τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών. Μάλιστα, στον ίδιο ιστότοπο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, υπάρχει αναφορά ότι οι δράστες έχουν σκοτωθεί.

Δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές η συγκεκριμένη πληροφορία.

Τα μηνύματα αναρτήθηκαν αμέσως μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί στο κτήριο και αφότου δύο ασθενοφόρα εθεάθησαν να απομακρύνονται από το κτίριο όπου κρατείται όμηρος ο εισαγγελέας σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters.

Νωρίτερα, τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.

Το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.

Η οργάνωση θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Τούρκο εισαγγελέα κρατούν όμηρο μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο, με την ομηρία να λαμβάνει χώρα στον έκτο όροφο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τουρκικής Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Ο τελευταίος είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

Ο Ελβάν έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2014, 269 ημέρες αφού έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Κιράζ ορίστηκε εισαγγελέας για την υπόθεση προ εξαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.