Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μάνος στον Guardian: Ξύνουμε πλέον τον πάτο του βαρελιού για χρήματα


Η ανάγκη για την εξυπηρέτηση του χρέους και η πληρωμή μισθών και συντάξεων καθίσταται δεσμευτική για τη χώρα...


 Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση καταφεύγει σε όλο πιο απεγνωσμένα μέτρα για να κρατηθεί η οικονομία εν ζωή και οι προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες αυξάνονται.
Σύμφωνα με την iefimerida.gr, υπό αυτό το πρίσμα, είναι κατανοητό και σχεδόν αναγκαστικό, η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ή άλλων οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου, για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Κατά τον Στέφανο Μάνο που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, «είναι σαφές πως έχουμε φτάσει στο τέλος και πολύ σύντομα δεν θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε. Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, με την ελπίδα πως κάτι θα μπορέσουμε να βρούμε».
Όσα έχουν προηγηθεί του τελεσιγράφου της Ευρωζώνης προς την Αθήνα, να παραδώσει μέχρι τη Δευτέρα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, δηλώνουν το επείγον του πράγματος. Από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ και την προτροπή της Μέρκελ να προχωρήσει η Ελλάδα σε συζητήσεις με το Eurogroup, μέχρι τα ταμειακά αποθέματα που ολοένα και λιγοστεύουν.
Ο Στέφανος Μάνος σημειώνει: «Χρειάζεται επειγόντως να παρουσιαστεί ένας συνεκτικός κατάλογος μεταρρυθμίσεων, γι' αυτό και ανησυχώ. Η κυβένρηση συνεχώς φαίνεται να κάνει υπαναχωρήσεις. Είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο σχέδιο θα επιφέρει κάποιες αλλαγές στη λήψη αποφάσεων και θα δυσαρεστήσει κάποιους ψηφοφόρους. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων ύφεσης, αλλά τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις είναι οδηγούν αναγκαστικά σε ύφεση. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Τσίπρας είναι να εξηγήσει την πραγματικότητα στους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.