Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφους έξω από την Ευελπίδων

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που κάλυψαν την προσαγωγή των 14 συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών άρχισε να κυνηγάει μέσα στα δικαστήρια... προπηλάκισαν, έβριζαν χυδαία τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, δημοσιογράφος καναλιού ANT1, την ώρα που ανέβαινε στη μηχανή του για να φύγει, δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα που του είχαν στήσει καρτέρι. Τον γρονθοκόπησαν και εξαφανίστηκαν.

Όλα αυτά, όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Σωτηρόπουλος, έγιναν με την αστυνομία να κοιτά απαθής και να μην παρεμβαίνει!

Όσον αφορά στους 14 συλληφθέντες της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν τη Δευτέρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν κι ένας πρώην συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της μετά το περιστατικό αναφέρει:

''Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε βάρος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων κατά την προσαγωγή των 14 συλληφθέντων στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, από συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές.

Η επίθεση δεν στρέφεται μόνον εναντίον των συγκεκριμένων συναδέλφων, αλλά κυρίως εναντίον της ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης. Αποτελεί μία ακόμη ενέργεια στη σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων σε τηλεοπτικά συνεργεία, για τις οποίες η ΕΣΗΕΑ έχει κατ' επανάληψη ζητήσει την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και των αρμόδιων αρχών για την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους δημοσιογράφους, οι οποίοι υπέστησαν την επίθεση και ζητεί από όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα οφειλόμενα στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας τους ώστε να προστατευτούν οι δημοσιογράφοι, καθώς και η ενημέρωση που παρέχουν καθημερινά προς τους πολίτες, συχνά με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.