Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η Τουρκία ξεκίνησε το χτίσιμο του νέου πυρηνικού εργοστασίου


Την κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έβαλε μπροστά σήμερα η Τουρκία στο νότιο τμήμα της χώρας, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το...



2020.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosatom Σεργκέι Κιριένκο παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ακουγιού, στην επαρχία της Μερσίνας, για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στον πρώτο από τους τέσσερις αντιδραστήρες ισχύος 1.200 μεγαβάτ που προβλέπεται να κατασκευαστούν στον σταθμό.
Η κατασκευή του σταθμού αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει η Ρωσία.

«Δεν υπάρχει εξέλιξη σε μια χώρα χωρίς πυρηνική ενέργεια. Μια Τουρκία που μεγαλώνει δεν μπορεί να απαρνηθεί την ενέργεια αυτή», σημείωσε ο Γιλντίζ.

«Αν αυτός ο σταθμός είχε κατασκευαστεί πριν από δέκα χρόνια, θα είχαμε μπορέσει να εξοικονομήσουμε 14 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ) από την αγορά φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Γιλντίζ.

Το σχέδιο για την κατασκευή του σταθμού στο Ακουγιού δέχεται έντονες επικρίσεις από τους οικολόγους, οι οποίοι καταγγέλλουν τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον και την κατασκευή του σε μια ζώνη με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.