Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η στιγμή που ο εγκέλαδος ισοπέδωσε το Νεπάλ [video ντοκουμέντα]


Περισσότεροι από 3600 οι νεκροί. "Ανεξερεύνητες" παραμένουν ολόκληρες περιοχές με αγνοούμενους. Χιλιόμετρα μακριά φτάνει η αίσθηση των συνεχών μετασεισμών...




Περισσότερους από 3600 νεκρούς και ακόμα περισσότερους αγνοούμενους άφησαν πίσω τους τα 7,9 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το Νεπάλ. Η κατάσταση στη χώρα μόνο χαώδης μπορεί να χαρακτηριστεί.

Χώρες της Δύσεις στέλνουν οικονομική ενίσχυση, για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Δεκάδες επαρχίες παραμένουν αποκλεισμένες κι άλλες ισοπεδωμένες. Οι αρχές αδυνατούν να προσεγγίσουν μεγάλη έκταση της χώρας, με συνέπεια να παραμένει άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί σε αυτές.

Στο Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, φαίνεται σαν να έχει πέσει βόμβα. Τα νοσοκομεία δεν χωρούν όλους τους τραυματίες, ενώ οι νεκροί είναι παντού. Τόσοι πολλοί που έχουν στηθεί πρόχειρα κρεματόρια για την καύση τους.

Ο εγκέλαδος όμως δεν επηρέασε μόνο το Νεπάλ, αλλά ακόμα τέσσερις χώρες. Στο Έβερεστ πάνω από 18 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από την χιονοστιβάδα που προκάλεσε η ισχυρή δόνηση. Μεταξύ τους κι ένα στέλεχος της Google. Δείτε τις τελευταίες του στιγμές πριν το θάνατο.



Βίντεο που κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα, αποτυπώνει τον πανικό που προκλήθηκε στους ορειβάτες όταν το βουνό πραγματικά κόπηκε και τους καταπλάκωσε.



Χαρακτηριστικό της καταστροφής είναι ακόμα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονται τα σωστικά συνεργεία που από αέρος έφτασαν στο σημείο για να παραλάβουν τους διασωθέντες.





Στο Νεπάλ, όπου καταστράφηκαν ακόμα και κτήρια – μνημεία, που είχαν χτιστεί πριν από αιώνες, μία παρέα, άθελά της, κατέγραψε την τρομερή στιγμή του σεισμού.

Νεπάλ - Στούπα Μποντνάθ - μνημείο - μοναχοί - Unesco - καταστροφές - σεισμός
Νεπάλ - Στούπα Μποντνάθ - μνημείο - μοναχοί - Unesco - καταστροφές - σεισμός
Νεπάλ - σεισμός - πύργος Νταραχάρα - καταστροφή - ζημιές






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.