Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ: Μαζεύει ακόμη και κέρματα η κυβέρνηση για να γλυτώσει το κραχ!

Πως η κυβέρνηση μαζεύει τα "ψιλά" του Δημοσίου

Με εντολή του κ. Μάρδα οι λογαριασμοί θα πρέπει να έχουν κλείσει και να μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις 5 Ιουνίου!...




Η ημερομηνία που έχει δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Θυμίζουμε ότι η 5η Ιουνίου είναι η ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους, 1,5 δισ.!

Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις από την εξαιρετικά επείγουσα απόφαση του Δημήτρη Μάρδα να προχωρήσει στην μεταφορά 1039 λογαριασμών δημόσιων φορέων σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Με αφορμή τις αντιδράσεις, ο κ. Μάρδας εξέδωσε διευκρινίσεις για αυτή την απόφαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ. Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για αδρανείς λογαριασμούς που στο σύνολο τους για τους 1039 φορείς δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης όπως αναγράφεται στην απόφαση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009. Επισημαίνεται τέλος ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν εκδοθεί στο παρελθόν, τις προηγούμενες χρονιές, για περίπου άλλους 2000 φορείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς αυτούς εντάσσονται, λογαριασμοί πορθμείων, εφοριών αρχαιότητας, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και δεκάδες άλλοι λογαριασμοί που ανήκουν σε υπουργεία ή άλλους φορείς.

Η απόφαση αυτή ορίζει πως αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουνίου, που είναι άλλωστε και η ημερομηνία που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.