Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΤΩΡΑ: Νεκρός ο διαβόητος ληστής "καρφάκιας"


Αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί ο "καρφάκιας" της τρομοκρατίας...




Οι τρεις ληστές του Διστόμου είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στη Χρυσή Ακτή στη Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το σπίτι και τους περίμεναν να βγουν.

Το σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και 4 ημέρες αλλά οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επέμβαση, γνωρίζοντας πως οι ληστές του Διστόμου είναι πάντα οπλισμένοι σαν “αστακοί”

Πριν την επιχείρηση είχαν παρακολουθήσει τους ληστές να βγαίνουν από το σπίτι και να φτάνουν μέχρι τη Λάρισα, όπου σε ένα χωριό κοιτούσαν ένα υποκατάστημα τράπεζας, με τους αστυνομικούς να καταλαβαίνουν πως ετοιμάζονται για μία νέα ληστεία.

Συγκεκριμένα από την επιχείρηση έχουν συλληφθεί ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι μάλιστα αιφνιδιάστηκαν από την άρτια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και παρά το γεγονός πως προσπάθησαν να διαφύγουν από το πίσω μέρος του σπιτιού, τελικά δεν τα κατάφεραν.

Αντίθετα, ο τρίτος ληστής του Διστόμου, Σπύρος Δραβίλας ήταν αυτός που αντιστάθηκε και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών για να αυτοπυροβοληθεί μετά και να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ένας από τους συλληφθέντες ληστές ήταν στενός συνεργάτης και του φαντομά καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα είχε λάβει μέρος και στην απόδραση με το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι.

Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου

Οι τρεις δράστες "χτύπησαν" το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου, στις 13.45, όταν μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ.

Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με τζιπ που είχε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Ακολουθούν οι φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία:

Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979.







Σπυρίδων Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970






Σπυρίδων Δραβίλας του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.