Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το πρώτο ΓΚΑΛΟΠ για το δημοψήφισμα


Προβάδισμα στο «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δίνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η GPO και παρουσιάζει η BNP Paribas...



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να κάνουν αυτή την επιλογή φτάνει το 47,1%. Αντίθετα, οι πιθανοί και σίγουροι ψηφοφόροι του «όχι» αντιστοιχούν σε 43,2%. Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν «ναι» ανέρχεται στο 43,3%, ενώ το σίγουρο «όχι» είναι στο 39,3%.

Το στατιστικό λάθος είναι 3,1%, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κρίνεται στατιστικά σημαντικό, γράφει η BNP Paribas.

Από τα επιμέρους στοιχεία αξία έχει το γεγονός ότι το «ναι» είναι η περισσότερο δημοφιλής επιλογή σε μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους της ΝΔ. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (63,4%) επιλέγει το «όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.