Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα μετά τα προαπαιτούμενα


"Τα προαπαιτούμενα δεν αρκούν, θα χρειαστούν και άλλα μέτρα". Αυτό είναι το σαφές μήνυμα που στέλνει...


 ο Πιερ Μοσκοβισί προς την Αθήνα και το οποίο θα μεταφέρει και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της Δευτέρας.
«Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικά θέματα, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα», είπε ακόμη ο κ. Μοσκοβισί.
Σε ό,τι αφορά το πώς θα εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές και να ανακτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, σημειώνει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι η κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητά της να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε.
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήλωσε ότι περιμένει πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.