Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μητσοτάκης: Αύξηση φόρων η ΝΔ δεν θα ψηφίσει


«Αύξηση φόρων η ΝΔ δεν θα ψηφίσει» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό...



 ότι «διαπραγματεύθηκε ο ίδιος το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο» και πως «εάν η ΝΔ δεν το ψήφιζε η χώρα θα είχε καταρρεύσει». Παράλληλα, χαρακτήρισε «φετίχ του ΔΝΤ» τις ομαδικές απολύσεις.
Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της απελευθέρωσης αγορών, σημειώνοντας ότι «η αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε στην κυβέρνηση θα είναι σκληρή και ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να γνωρίζει πως θα είμαστε απέναντι του σε κάθε μέτρο που θα πλήττει το μέλλον της χώρας».
Εκτίμησε, μάλιστα, πως «όπως είναι σήμερα η κατάσταση στην πολιτική, δεν βλέπω την κυβέρνηση να πηγαίνει πολύ μακριά».
Σε ερώτηση αναφορικά με τις οι ομαδικές απολύσεις, τόνισε ότι «είναι αχρείαστη πραγματικότητα και ένα φετίχ του ΔΝΤ».
«Προσωπικά είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων κι αν αυτό οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι για εμένα προσωπικά μία εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν θα έπρεπε να είναι σχέσεις τρόμου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με πρωτοβουλία της Κύπρου, την οποία η Ελλάδα σαφώς θα στηρίξει, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για την οριστική επίλυση του Κυπριακού. Εάν το ζήτημα αυτό λυθεί, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι εντάσεις στις μεταξύ μας σχέσεις θα εκτονωθούν και θα υπάρξει ενδεχόμενα και καλύτερη συνεργασία στο μεταναστευτικό ζήτημα».
Το Σάββατο, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλ.Τσίπρα, λέγοντας ότι «θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα».
Επιπλέον, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «παραθυράκι» που επέτρεψε στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους και ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κλείσει, ενώ μέμφθηκε γι' αυτό τον κ. Κατρούγκαλο.
«Πράγματι αυτό το 'παραθυράκι' άνοιξε ο νόμος Κατρούγκαλου. Όμως από το βήμα της Βουλής τον είχα προειδοποιήσει σε υψηλούς τόνους ότι αυτά ακριβώς θα ήταν τα αποτελέσματα της ρύθμισης που έφερνε προς ψήϕιση. Πέραν αυτού, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας τον οποίο εφάρμοσα οδηγώντας εκτός Δημοσίου υπαλλήλους που παραπέμπονταν αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα, μίλησε για τον 'κατάπτυστο' νόμο Μητσοτάκη. Τον ενημερώνω ότι ο δήθεν 'νόμος Μητσοτάκη' ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, σε χρόνο δηλαδή που δεν ήμουν υπουργός» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζεται από τους ίδιους τους νόμους που η κυβέρνησή του φέρνει στη Βουλή.
«Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για τις θέσεις της Αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους νόμους. Είναι θλιβερό και πολύ ανησυχητικό» συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.