Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο εκλεκτός του Φίλη σχεδιάζει την κατάργηση των πανελλαδικών! [έγγραφο]


Αφού χαρακτήρισε «τζιχαντιστές» τους Μακεδονομάχους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία μίλησε για εισαγωγή σε τμήματα των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις - Πρότεινε λίστα προτεραιότητας για εκείνα τα ΑΕΙ, για τα οποία θα χρειαστούν εξετάσεις...




O πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, έριξε τη «βόμβα» με την υπό συζήτηση πρότασή του για εισαγωγή σε κάποια τμήματα των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ιδρύεται για πρώτη φορά Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» και με διεθνή ονομασία National Exams Organisation, με στόχο τη σύσταση επίσημου φορέα για τις εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο κ. Λιάκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση, λέγοντας: «Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά». Τόνισε, δε: «Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι' αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις».

Ο κ. Λιάκος εξήγησε: «Σ' αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Ολα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών».

Αναφερόμενος στο Λύκειο, υπογράμμισε: «Το Λύκειο πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό».

 Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, αφορά σε θέματα του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.