Πώς θα «ξεπετάξεις» ένα μεσαίου μεγέθους εορταστικό δείπνο χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα...
Ένα manual που
θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε
υπερπαραγωγή, χωρίς να πελαγώσεις και χωρίς να βάλεις το χέρι πάρα πολύ
βαθιά στην τσέπη.
> Οι πρώτοι καλεσμένοι μόλις έφτασαν. Πρέπει γρήγορα να τους προσφέρεις ένα ποτό. Σαμπάνια, μαρτίνι ή μια μπύρα. Δεν είναι ντροπή να έχεις τρεις προτάσεις στα ποτά που προσφέρεις και σίγουρα θα πρέπει να έχεις έτοιμο και κάτι για όσους δεν πίνουν αλκοόλ (αρωματισμένο μεταλλικό νερό, π.χ. Mastiqua) ή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους (μια diet cola).
> Μη «φορτώνεις» τους καλεσμένους σου με ξηρούς καρπούς, καναπεδάκια και άλλα τέτοια. Μια - δυο επιλογές χρειάζονται και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
> Αν καλέσεις ανθρώπους για πρώτη φορά, φρόντισε να μάθεις τις διατροφικές τους συνήθειες. Κάποιοι ίσως ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα κι εσύ πρέπει να το γνωρίζεις, προκειμένου να «κάνεις τα κουμάντα σου».
> Ποτέ, μα ποτέ μην παρουσιάσεις μια συνταγή που δεν έχεις εκτελέσει ξανά στο παρελθόν.
> Αν δεν παραθέτεις δείπνο σε κάποιο γαστροκριτικό, διάλεξε φαγητά που οι κοινοί θνητοί τρώνε με ευχαρίστηση. Ακολούθησε τον κώδικα των ρεστοράν που επιβάλλει για αρχή μια ελαφριά σαλάτα, ένα καλάθι με ψωμί, το κυρίως πιάτο κι ένα επιδόρπιο με καφέ στο τέλος.
> Στόλισε απλά το τραπέζι με τα σερβίτσια. Αν ο κόσμος θέλει οκτώ διαφορετικά ποτήρια για το κρασί του, ας πάει σε ρεστοράν. Για το σπίτι αρκούν δύο μαχαιροπίρουνα (της σαλάτας και του κυρίως πιάτου), δύο πιάτα (του ψωμιού και του κυρίως πιάτου), 2 ποτήρια (για νερό και κρασί), ένα μαχαίρι, ένα πιρούνι κι ένα κουτάλι.
> Πρόσεχε με το αλκοόλ. Μην πιεις πολύ, αφού σίγουρα δε θες να μεθύσεις στο πάρτι σου. Το να κάψεις το φαγητό θα είναι η μικρότερη συνέπεια...
> Υπολόγισε ένα μπουκάλι κρασί ανά άτομο. Τα κόκκινα κρασιά θα πρέπει να είναι σίγουρα πιο πολλά. Ένας άνθρωπος που πίνει λευκό κρασί μπορεί εύκολα να το γυρίσει σε κόκκινο. Αυτός όμως που πίνει κόκκινο δύσκολα θα το γυρίσει σε λευκό.
> Έχε στο σπίτι χαμηλό φωτισμό, αλλά όχι τόσο ώστε να παραπέμπει σε ρωμαϊκό όργιο – εκτός κι αν σε αυτό αποσκοπεί το δείπνο. Αν ανάψεις αποκλειστικά κεριά, φρόντισε ο φωτισμός τους να είναι αρκετός.
> Φτιάξε ένα μελωδικό playlist, αλλά προτίμησε οι ήχοι να είναι διακριτικοί. Κάτι σε απαλό ροκ με τις κλασικές επιρροές του Μπάουι και του Λου Ριντ.
> Έχε πάντα ένα μπουκάλι κόκκινο κι ένα μπουκάλι λευκό κρασί στην άκρη του τραπεζιού ανοιχτά. Φρόντισε να γεμίζεις τα ποτήρια όποτε αδειάζουν.
> Η καλύτερη σειρά για να «ταξινομήσεις» τους καλεσμένους σου είναι να τους βάλεις να καθίσουν εναλλάξ. Αγόρι, κορίτσι, αγόρι, κορίτσι κ.ο.κ. Όταν αμφιβάλλεις, βάλε ζευγάρια να κάθονται δίπλα δίπλα. Με αυτό τον τρόπο αν ένας άντρας κάθεται κοντά σε έναν ενοχλητικό άντρα, θα έχει τη γυναίκα του για να μιλήσει. Αν, πάλι, είναι ένας καταπληκτικός τύπος, η γυναίκα του μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της...
> Οι πρώτοι καλεσμένοι μόλις έφτασαν. Πρέπει γρήγορα να τους προσφέρεις ένα ποτό. Σαμπάνια, μαρτίνι ή μια μπύρα. Δεν είναι ντροπή να έχεις τρεις προτάσεις στα ποτά που προσφέρεις και σίγουρα θα πρέπει να έχεις έτοιμο και κάτι για όσους δεν πίνουν αλκοόλ (αρωματισμένο μεταλλικό νερό, π.χ. Mastiqua) ή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους (μια diet cola).
> Μη «φορτώνεις» τους καλεσμένους σου με ξηρούς καρπούς, καναπεδάκια και άλλα τέτοια. Μια - δυο επιλογές χρειάζονται και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
> Αν καλέσεις ανθρώπους για πρώτη φορά, φρόντισε να μάθεις τις διατροφικές τους συνήθειες. Κάποιοι ίσως ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα κι εσύ πρέπει να το γνωρίζεις, προκειμένου να «κάνεις τα κουμάντα σου».
> Ποτέ, μα ποτέ μην παρουσιάσεις μια συνταγή που δεν έχεις εκτελέσει ξανά στο παρελθόν.
> Αν δεν παραθέτεις δείπνο σε κάποιο γαστροκριτικό, διάλεξε φαγητά που οι κοινοί θνητοί τρώνε με ευχαρίστηση. Ακολούθησε τον κώδικα των ρεστοράν που επιβάλλει για αρχή μια ελαφριά σαλάτα, ένα καλάθι με ψωμί, το κυρίως πιάτο κι ένα επιδόρπιο με καφέ στο τέλος.
> Στόλισε απλά το τραπέζι με τα σερβίτσια. Αν ο κόσμος θέλει οκτώ διαφορετικά ποτήρια για το κρασί του, ας πάει σε ρεστοράν. Για το σπίτι αρκούν δύο μαχαιροπίρουνα (της σαλάτας και του κυρίως πιάτου), δύο πιάτα (του ψωμιού και του κυρίως πιάτου), 2 ποτήρια (για νερό και κρασί), ένα μαχαίρι, ένα πιρούνι κι ένα κουτάλι.
> Πρόσεχε με το αλκοόλ. Μην πιεις πολύ, αφού σίγουρα δε θες να μεθύσεις στο πάρτι σου. Το να κάψεις το φαγητό θα είναι η μικρότερη συνέπεια...
> Υπολόγισε ένα μπουκάλι κρασί ανά άτομο. Τα κόκκινα κρασιά θα πρέπει να είναι σίγουρα πιο πολλά. Ένας άνθρωπος που πίνει λευκό κρασί μπορεί εύκολα να το γυρίσει σε κόκκινο. Αυτός όμως που πίνει κόκκινο δύσκολα θα το γυρίσει σε λευκό.
> Έχε στο σπίτι χαμηλό φωτισμό, αλλά όχι τόσο ώστε να παραπέμπει σε ρωμαϊκό όργιο – εκτός κι αν σε αυτό αποσκοπεί το δείπνο. Αν ανάψεις αποκλειστικά κεριά, φρόντισε ο φωτισμός τους να είναι αρκετός.
> Φτιάξε ένα μελωδικό playlist, αλλά προτίμησε οι ήχοι να είναι διακριτικοί. Κάτι σε απαλό ροκ με τις κλασικές επιρροές του Μπάουι και του Λου Ριντ.
> Έχε πάντα ένα μπουκάλι κόκκινο κι ένα μπουκάλι λευκό κρασί στην άκρη του τραπεζιού ανοιχτά. Φρόντισε να γεμίζεις τα ποτήρια όποτε αδειάζουν.
> Η καλύτερη σειρά για να «ταξινομήσεις» τους καλεσμένους σου είναι να τους βάλεις να καθίσουν εναλλάξ. Αγόρι, κορίτσι, αγόρι, κορίτσι κ.ο.κ. Όταν αμφιβάλλεις, βάλε ζευγάρια να κάθονται δίπλα δίπλα. Με αυτό τον τρόπο αν ένας άντρας κάθεται κοντά σε έναν ενοχλητικό άντρα, θα έχει τη γυναίκα του για να μιλήσει. Αν, πάλι, είναι ένας καταπληκτικός τύπος, η γυναίκα του μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της...
gr.askmen.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.