Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΥ: Σχέδιο 56 εκατ. δολαρίων για την καταπολέμηση του ιού Ζίκα


Ποσό ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων απαιτείται για την καταπολέμηση του ιού Ζίκα μέχρι τον Ιούνιο, περιλαμβανομένης και της...


 εσπευσμένης κατασκευής εμβολίων και της διαγνωστικής, όπως ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα χρήματα αυτά, που περιλαμβάνουν 25 εκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο τον ΠΟΥ, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον έλεγχο του ιού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και έχει ήδη εξαπλωθεί σε 39 χώρες, ενώ έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες στη Βραζιλια, καθώς και σε ερευνητικές μελέτες.
"Οι ερευνητικές μελέτες χρειάζονται έτσι ώστε να αποτιμήσουμε: 1) την παρουσία του ιού Ζίκα στο σπέρμα και σε άλλα σωματικά υγρά, περιλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και 2) την πιθανή μετάδοσή του μέσω της σεξουαλικής επαφής και από τη μητέρα στο έμβρυο", αναφέρει το Πλαίσιο Στρατηγικής Ανταπόκρισης και Σχέδιο Κοινής Επιχείρησης του ΠΟΥ, που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.