Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο καιρός της Τετάρτης


Συννεφιά με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες...



Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, στα πελάγη 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός, ενώ περιορισμένη προβλέπεται η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2 με 3 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί ,στα ανατολικά και νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με παροδικές βροχές προβλέπονται την Πέμπτη αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.