Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Για πρώτη φορά Ινδή αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ινδίας, μια γυμνάστρια θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ενόργανη γυμναστική...


Πρόκειται, όπως γράφει η naftemporiki.gr, για την 22χρονη Ντίπα Καρμακάρ, που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τη συμμετοχή της σε ένα Ολυμπιακό τεστ, για το οποίο έλαβε 52.689 βαθμούς.
Από το 1964 κανένας Ινδός δεν μπορούσε να ξεπεράσει τους προκριματικούς και να βρεθεί στην κορυφαία διοργάνωση. Η Καρμακάρ έχει κερδίσει πολλά μετάλλια σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα, ενώ πέρυσι έγινε η πρώτη Ινδή γυμνάστρια που ανέβηκε στο βάθρο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Μετά την ανεξαρτησία της χώρας μόνο 11 γυμναστές είχαν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο το 1952, τρεις το 1965 και έξι το 1964, αλλά μέχρι σήμερα καμία γυναίκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.