Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Επανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο


Μάτωσαν, έσκυψαν το κεφάλι, ενώθηκαν, πάλεψαν, βγήκαν πιο δυνατοί...



Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει επανέλθει στην Κύπρο και αναμένεται σταδιακά να αποκτήσει δυναμική, αναφέρει η Κομισιόν στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της για την κυπριακή οικονομία.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η έκθεση της επιτροπής, η βελτίωση της οικονομίας αναμένεται να συνοδευτεί και με παράλληλη βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το 2017 το χρέος θα αποκλιμακωθεί στο 105,4%, ενώ τα πρωτογενή πλεονάσματα θα αγγίξουν το 2,2% και το 2,4% το 2016 και το 2017 αντιστοίχως.

Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα της θετικής πρόβλεψης καταγράφονται ως ισορροπημένα και αφορούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της στερλίνας και τον αργό ρυθμό μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως αναφέρει η Κομισιόν.

Η πραγματική αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος προβλέπεται να παραμείνει σε αμετάβλητη το 2016 για να φτάσει στο 2% το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.