Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η γαλλική κυβέρνηση σκέφτεται την πώληση των μετοχών της στο PSA Group


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Γαλλία, η κυβέρνηση μελετά την πώληση μέρους ή ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στο PSA Group....



Το γαλλικό κράτος κατέχει ποσοστό 14% στο PSA Group, το οποίο αποτελούν οι μάρκες Peugeot, Citroen και DS. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα το γραφείο που χειρίζεται τις κρατικές επενδύσεις επανεξετάζει όλους τους φακέλους. Μεταξύ αυτών, και την πώληση μέρους ή ολόκληρου αυτού του ποσοστού.

Ο λόγος είναι η ανάγκη για ενέσεις ρευστότητας στην εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Areva και στον κρατικό ενεργειακό κολοσσό EDF. Σε αυτό το πλαίσιο, το μετοχικό πακέτο στο PSA Group είναι μία από τις υποψηφιότητες για πώληση, καθώς αποκτήθηκε πρόσφατα και η αξία του έχει σημειώσει σημαντική αύξηση. Πάντως δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση. Η αξία του ποσοστού της γαλλικής κυβέρνησης στο PSA Group έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε διάστημα δύο χρόνων, καθώς αγοράστηκε για 800 εκατομμύρια ευρώ, όταν η εταιρεία ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τόσο το PSA Group όσο και το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Ένας παράγοντας που περιπλέκει τα πράγματα είναι το 14% που ελέγχει η κινεζική Dongfeng Motor Group. Ένας από τους λόγους που η γαλλική κυβέρνηση ήθελε να κατέχει αντίστοιχο ποσοστό ήταν να λειτουργεί ως αντίβαρο. Τόσο ο κινεζικός όμιλος όσο και το γαλλικό κράτος επένδυσαν στο PSA Group το 2014 προκειμένου να προκύψει η απαραίτητη ρευστότητα. Η εταιρεία είχε χάσει 8 δις ευρώ από το 2012 ως το 2014, αλλά με το πλάνο “Back in the Race” του CEO Carlos Tavares, πέρσι σημείωσε 1,2 δις ευρώ κερδοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.