Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σε... κατάθλιψη ο Κυριάκος! Απλή αναλογική χωρίς μπόνους


Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε στον πατέρα του, Κώστα Μητσοτάκη, αφού θα φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατέβει σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση με απλή και ανόθευτη αναλογική, χωρίς μπόνους εδρών! Η μόνο διαφορά εν σχέσει με το 1989 είναι ότι τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...



είχε ένα κόμμα συσπειρωμένο γύρω του σε αντίθεση με τον Κυριάκο, που έχει δημιουργήσει μεγάλα αντίπαλα στρατόπεδα, κυρίως με την επιλογή των συνεργατών που τον πλαισιώνουν αλλά και τις δικές του ιδεοληψίες.

Πρακτικά, εάν κατατεθεί τελικά ο εκλογικός νόμος που σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να δει πρωθυπουργία αλλά κινδυνεύει να γίνει και ο πιο νεότερος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΝΔ με την μικρότερη θητεία!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετά και τη χθεσινοβραδινή διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των Νίκου Βούτση, Όλγας Γεροβασίλη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιώργου Κατρούγκαλου, η πρόταση που θα παρουσιαστεί σήμερα θα είναι στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους με διατήρηση του πλαφόν του 3%. Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται πως υποστήριξε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του για μείωση του υφιστάμενου μπόνους των 50 εδρών.

Μετά και τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου κατέληξαν πως η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να έχει την απαραίτητη δυναμική προκειμένου να συμπληρώσει τα 2/3 των μελών του Κοινοβουλίου, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως η ολική κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών «καλύπτει» και τα στελέχη του κόμματος.

Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ που ζητά την διατήρηση μιας μικρής επιδότησης για τον πρώτο σχηματισμό, ενώ σύγκλιση βλέπουν πως μπορεί να υπάρξει με το ΠΑΣΟΚ και με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί σχετικά με το ΚΚΕ, το οποίο εμφανίζεται άκαμπτο στην κατάργηση του πλαφόν του 3%.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσει με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.