Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Δερβενοχώρια: Ξεφεύγει προς την Ελευσίνα η πυρκαγιά [εικόνες]


Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου έκταση πευκόδασους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να μην μπορούν να τη θέσουν υπό έλεγχο....




Στην περιοχή που πνέουν άνεμοι μεγέθους 7 μποφόρ, επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων, ενώ απο το πρωί στην μάχη μετέχουν 5 αεροσκάφη και 3  ελικόπτερα πρσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, οι οποίες έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην περιοχή.


Λίγο μετά τις 11:30 υπήρξε αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ η πυρκαγιά αρχίζει να μετακινείται προς την πλευρά της Ελευσίνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα και γρήγορα απέκτησε ισχύ, χάρη στους δυνατούς ανέμουν που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή. Μέχρι στιγμής το σενάριο του εμπρησμού ως αιτία δεν έχει αποκλειστεί.
Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταμάτης, η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.



Κατέπεσε ένα από τα Καναντέρ

Καλά στη υγεία τους είναι οι δύο πιλότοι του δασοπυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 που στις 11:09 πραγματοποίησαν αναγκαστική ("βαρειά") προσγείωση στη διάρκεια προσπαθειών για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στα Δερβενοχώρια Αττικής.

Το αεροσκάφος μαζί με τρία ακόμα αεροσκάφη αεροπουροσβέσεως είχαν απογειωθεί λίγη ώρα πιο νωρίς από την 112 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Ελευσίνος, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Στις 11:09, το αεροσκάφος για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική ("βαρειά") προσγείωση σε πλάτωμα της περιοχής, Αμέσως οι δύο πιλότοι βγήκαν από το κατεστραμμένο αεροσκάφος τους και με κινητό ειδοποίησαν τη βάση τους.
Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της ΠΑ προκειμένου να υποβληθούν σε γενικές, λεπτομερείς, εξετάσεις.
Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση συγκροτήθηκε επιτροπή διερευνήσεως των αιτίων του συμβάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.