Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Παραιτήθηκε ο Βρετανός επίτροπος στην Κομισιόν


Την παραίτησή του, μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, Τζόναθαν Χιλ...



«Δεν πιστεύω πως είναι σωστό να συνεχίσω σαν να μην συνέβη τίποτε», αναφέρει ο Χιλ, επίτροπος αρμόδιος για τη Χρηματοπιστωτικη Σταθερότητα σε δήλωσή του. «Ταυτόχρονα είναι ανάγκη η παράδοση να γίνει με τάξη, έτσι είπα ότι θα εργαστώ μαζί με τον πρόεδρο Γιουνκέρ για να εξασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

Με την παραίτησή του, ο 55χρονος Χιλ, πρώην επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος στην άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, ακολουθεί το παράδειγμα του στενού συμμάχου του και πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε πως παραιτείται χθες, Παρασκευή.

Ευρωβουλευτές είχαν ήδη ζητήσει από τον Χιλ να αφήσει το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, στο οποίο θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κατά τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο για το Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.