Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ξένος 1 στους 4 που παίρνει κοινωνικό βοήθημα στη Γερμανία


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι από άλλες χώρες παίρνουν κοινωνικό βοήθημα στη Γερμανία. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, τον Απρίλιο του 2016, ...



περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το κοινωνικό επίδομα, που ονομάζεται Hartz IV.
Από αυτούς ένας στους τέσσερις δεν είχε καταγωγή από τη Γερμανία. Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο ο αριθμός των μεταναστών που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα αυξήθηκε κατά 170.000. Συνολικά 1,5 εκατομμύριο αλλοδαποί πήραν κοινωνικό βοήθημα τον Απρίλιο του 2016. Το κοινωνικό βοήθημα λαμβάνουν πολλοί μετανάστες που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης ή άτομα στους οποίους έχει αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα. 276.000 άνθρωποι, οι οποίοι δικαιούνται το επίδομα, προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Ρουμάνους και Βούλγαρους, το ποσοστό των οποίων αυξήθηκε κατά 36% και 35% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη στατιστική του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, 411.500 δικαιούχοι προέρχονταν από μη ευρωπαϊκές χώρες. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο ήταν 181.000 άνθρωποι περισσότεροι.
Μεγάλη αλλά αναμενόμενη η αύξηση των επιδομάτων στους πρόσφυγες
Ο αριθμός των αναγνωρισμένων προσφύγων από την Ερυθραία οι οποίοι παίρνουν το επίδομα Hartz IV αυξήθηκε κατά 229% φτάνοντας τους 16.770 ανθρώπους. Από τη Συρία λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα 160.000 περισσότεροι πρόσφυγες σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 195%.
Η κυρία Φράουκε Βίλε, εκπρόσωπος Τύπου του Ομοσπονδιακού Γραφείο Εργασίας, δήλωσε πως η αύξηση των επιδομάτων για τους πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Συρία δεν εκπλήσσει. "Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες έχει επισπεύσει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και για αυτές τις χώρες τα ποσοστά χορήγησης ασύλου είναι υψηλά" δήλωσε η κυρία Βίλε. Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του Ομοσπονδιακού Γραφείο Εργασίας μιλώντας στην Deutsche Welle, δήλωσε πως ο αριθμός των Ελλήνων που παίρνουν κοινωνικό βοήθημα ανέρχεται σε 46.485, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,8% επί του συνόλου. Σε σύγκριση με πέρυσι η αύξηση ανέρχεται στο 0,9%. Μαρία Ρηγούτσου (EPD, BfA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.