Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ούτε στη Β. Κορέα: Σε 90 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει "μαύρο" στα κανάλια


Για τις επόμενες ώρες, ίσως και τα επόμενα 24ωρα τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφώσει ο σημερινός διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών ωστόσο υπάρξουν και οι παράπλευρες ενέργειες που θα δρομολογηθούν προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο τοπίο...



Σύμφωνα με το νόμο Παππά και την σχετική προκήρυξη τα επόμενα βήματα της διαδικασίας της δημοπρασίας και των όσων πρέπει να ακολουθήσουν είναι τα εξής:

– Μετά την ανακοίνωση των υπερθεματιστών γιατι τις τέσσερις άδειες και σε προθεσμία πέντε ημερών πραγματοποιείται έλεγχος πόθεν έσχες των κεφαλαίων των επιχειρηματιών που θα επενδυθούν για την αγορά της άδειας.

– Όσοι έχουν εξασφαλίσει άδεια θα πρέπει να καταβάλουν το 1/3 του συνολικού τιμήματος εντός 15 ημερών. Το επόμενο 1/3 θα πρέπει να καταβληθεί εντός εξαμήνου και το τελευταίο 1/3 στη συνέχεια, εντός 12μηνου. Εντός 15 ημερών κατακυρώνονται οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας.

– Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Το ΣτΕ θα εξετάσει την ουσία των προσφυγών των σταθμών κατά της αδειοδότησης και τη συνταγματικότητα του νόμου

– Σε διάστημα 90 ημερών από την κατακύρωση των αδειών στους υπερθεματιστές, οι σταθμοί που δεν πήραν άδεια πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν. Αυτό τοποθετείται γύρω στις αρχές με μέσα Δεκεμβρίου. Η Digea δεν έχει δικαίωμα να μεταδίδει πρόγραμμα μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών

– Εντός του 2016, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά θα ξεκινήσει η προκήρυξη του κύκλου των περιφερειακών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.