Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΚΑ: Σε αναζήτηση πόρων για την κάλυψη της τρύπας 2,1 δις ευρώ


Άμεση επιχορήγηση από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών ζητά το ΙΚΑ για να «καλύψει» μέρος του ελλείμματος...


 των 2,099 δισ. ευρώ που θα έχει έως το τέλος του 2016, πριν δηλαδή από τη συγχώνευση σε αυτό -ως Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)- όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης.
Το αίτημα αποφάσισε να υποβάλει η διοίκηση του ΙΚΑ, μετά την απορρόφηση πάνω από το 64% της προβλεπόμενης ετήσιας χρηματοδότησης και «δεδομένης της ανάγκης κάλυψης μέρους του ελλείμματος το οποίο, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση διαμορφώθηκε σε 2,099 δισ. ευρώ», υπογραμμίζεται σε έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης που δημοσιεύει η «Ημερησία».
Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ΙΚΑ θα λάβει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ, καθώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα, επίσης, ελλειμματικά ταμεία του ΟΑΕΕ και των Νομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.